Alıntı:
yavuzsozmen Nickli Üyeden Alıntı
Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır derler. Manevi yolda ilerlediğin zaman başına bazı olaylar gelir bu olayları kendi kafandan yorumlaman ise seni sıkıntıya sokar yol gösteren olması şart. Ben ondan dedim.
|
Bir Müslümanın gerçek mürşid ve rehberi Kurân-ı Kerim ve Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselamdır. Bir müslüman bu ikisini kendisine rehber alıp kılavuz edinirse gerçeğe götüren doğru yolu (sırat-ı müstakim) bulmuş olur.
İlla bir tarikata girmesi gerekmez. Ayrıca şuan ki tarikatların hepsi de çok doğru yola götirmeyebiliyor. İstiahare yaparsın sana bir tarikat yolu çıkarsa gider katılırsın, zaten tarikata davet olmaz. Zaten tarikatta sana hemen, el açıp, gel otur, buyur derslere demez. Farz eksiğin yoksa (namaz,oruç,zekat), sünnetler ve takva tamamsa onlarda istihare yapar ismin çıkarsa girersin bu daireye. Buda herşey tamamsa bile bir kaç sene sürebiliyor. Bu şekilde tasavvufda ki davet-kabul ilişkisi dediğim gibi olmayan para verip katılabildiklerin var özellikle son zamanlarda türemiş olan, bu türlerinden özellikle uzak durmanı öneririm, doğru yola çıkıyorum derken yolundan da sapabilirsin.