Alıntı:
Pen2x Nickli Üyeden Alıntı
 Bu ülke içi islamafobi'nin sebebi, şimdi siyasete girmek istemediğimden oradan kaçındım bu konu zaten Türkiyedeki artan dinsizliğinde baş sebbi. İmanı olan ama farzları düzgün yerine getirmeyen bir kesim vardı bu kesim imanınıda kaybetti.
2000 de %20 namaz kılma oranı
2010 da %12
2021 istatistiği %5 diyor
Daha ne kadar düşebilir diye merak içindeyim.
Ülkeyi geçersek yurtdışında durumda çok vahim. Özellikle sureyi sorunu sebebiyle avrupaki dini değerlere çok eşitçi bakar halkı, orda bile islamafobi oluştu. Avrupaya giden suriyeli mülteciler, islama uymayan ne kadar davranış varsa yaptıkları için. Konuştuğum bir çok avrupalı arkadaş eskiden ılımanken, şuan müslümanlardan hoşlanmıyor, çocuğu olanlarsa genelde korkuyor uzak durmayı seçiyor.
Tabi bu durum dünyada planlı ve bilinçli yapılıyor olabilir onu bilemem de, sonuçta bize de ılıman olup anlatmak düşer diye düşünüyorum
|
35 yillik siyasi gecmisim var,
icinde bulundugum siyasi yapinin icinde yapmadigim gorev kalmadi, ama son 3 yildir tamamen bagimi kopardim 3 yildir oy vermiyorum,ortamim dolayisiyla cok genis cevrem var her turden her cesitten her mesrepten her makamdan,o suriyeliler yok mu cogunlugu ahlaksiz islamla alakalari yok,bir emniyet amiri arkadasim dediki istanbulda uyusturucu ve fuhuş mafyasi
kara para aklama suriyelilerin eline gecmiş durumda yakin gelecekte basimiza cok bela olacaklar, toplam nufuslari 8 milyon,2 milyon afgan ve irakli,1.5 milyon afrikali,ulkedeki demografik yapi degisti sayilir bu bir BOP projesi,bu ulkeyi yikma projesinin parcasi..........
şu an bu ulkede oruc tutan kisi sayisi % 28....,5 vakit nanaz kilan %6,cuma namazina giden % 32....son 10 yilda deist ve ateist sayisi 10 kat artmis nufusun % 5 i olmuş,...kabahat kimde bunlarin vebali kimin omuzunda,bu hale gelmesine kim sebep oldu,karari siz verin