Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
35 yillik siyasi gecmisim var,
icinde bulundugum siyasi yapinin icinde yapmadigim gorev kalmadi, ama son 3 yildir tamamen bagimi kopardim 3 yildir oy vermiyorum,ortamim dolayisiyla cok genis cevrem var her turden her cesitten her mesrepten her makamdan,o suriyeliler yok mu cogunlugu ahlaksiz islamla alakalari yok,bir emniyet amiri arkadasim dediki istanbulda uyusturucu ve fuhuş mafyasi
kara para aklama suriyelilerin eline gecmiş durumda yakin gelecekte basimiza cok bela olacaklar, toplam nufuslari 8 milyon,2 milyon afgan ve irakli,1.5 milyon afrikali,ulkedeki demografik yapi degisti sayilir bu bir BOP projesi,bu ulkeyi yikma projesinin parcasi..........
şu an bu ulkede oruc tutan kisi sayisi % 28....,5 vakit nanaz kilan %6,cuma namazina giden % 32....son 10 yilda deist ve ateist sayisi 10 kat artmis nufusun % 5 i olmuş,...kabahat kimde bunlarin vebali kimin omuzunda,bu hale gelmesine kim sebep oldu,karari siz verin
|
Allah yardımcımız olsun.
Cumaya gidersem diyanetten merkezden gelen siyasi mesajlı hutbeden çok rahatsız olduğum için 3-4 senedir bir kaç kez sadece cumaya gittim, zaten sonrada korona girdi iyice gidilmez oldu. İmamı hanefiye göre cumanın şartlarından biri islam devleti olmadığımız için sallantıdaydı, son senelerde iyice sallantıya girdi. Zuhri ahirle sonradan telafi edeceğime, cuma suresine uyup "fes'av ila zikrillahi" öğleni kılıp zikirle meşgul olmayı tercih ediyorum. Allah kabul etsin.
Bence deist ve ateist oranı daha da fazladır. Yani iyi bir Müslüman bildiğim arkadaşlardan bir kaç kişiyle görüştüm geçen sene, bana sen hala inanıyor musun dedi baya şaşırdım. Hiç beklemezdim. Dediğim kişi birde kuranın çoğunu ezbere bilir, 5 vakiti geçtim gece namazlarına kadar kılan biriydi. Ne olmuş bu insanlara, bu ülkeye dedim.
Ben Endonezya da bulundum. İnsanlar sana sünneti kılıyor musun diye soruyor. Namaz farz zaten %90 Müslüman herkes kılıyor, gençlerin yarısı sadece farzı kılıyor, Şafiilik var zaten sünnet rekatları az hanefinin yarısı ama, sonra yaş kemale erince o yarısı da tam kılmaya başlıyor. Bizde ise genel soru namaz kılıyor musun.
Aradaki farkı bilmem anlatabildim mi
Neyse, çenem düştü