Alıntı:
Elbet Nickli Üyeden Alıntı
Senelerdir çözemediğim bir konu var kısmet bağlanırmı ? Üniversiteye kadar öyle kısmetle çok işim yoktu. Sonrasında ise görüştüm ama benim için hayırlı değildi. Ve çok üzüntülü zamanlar geçirdim. Bir müddet sonra kısmet olarak doğru düzgün kimseyle görüşmedim çünkü kalbime göre biri olmadı yaşıtlarım evlendi. Bende çok dua etmeme rağmen istediğim biri çıkmadı yani imtihan olduğunun farkındayım. Çünkü çok istiyorum Allah’ta sabrımı ölçüyor fakat bu esnada yaşta gidiyor psikolojide. Aslında tam eminde değilim şüphelendiğim biri var kısmetimi bağladığına dair. Ama çok okurum şimdiye etkisi azalmazmıydı ? Daha önce tanıyan bilenlerin söyledikleri hocalara gittim ama olduğum yerdeyim. Bazen diyorum eline kuran almamış insanların böyle sıkıntıları yok doğal akışında gidiyor hayatları benim neden alışta değil diye düşünüyorum bana yardımcı olabilecek birileri var mı?
|
Eline Kur'an almaya layık değil daha ne derdi olsun

Rabbim dua etmeye, O'na el acmaya layık görsün. Firavunun başı bir kez bile ağrımadı derler

Kısmetin konusunda yardımcı olamayacağım kardeşim ama bir tanıdığım ablam var. O da hala bekar bazen olmayınca olmuyor. Sana kendimden örnek vereyim. 11 sene evli kaldım. 11 sene şiddetin neredeyse her türlüsünü yaşadım. Gençliğimin 11 senesi çöp oldu. Keşke kısmetim o olmasaydı da diyemiyorum. Çünkü sorumluluklarını tek başıma üstlendiğim, can parçası 2 tane evladım var. Bazen olmaması daha hayırlıdır. Biz bilemeyiz Allah bilir. Eğer kısmetin karşına çıkacaksa da kalbinde merhamet ve Allah korkusu olan, kıymet bilen, saygılı biri olsun