Alıntı:
Fatih59 Nickli Üyeden Alıntı
Gerçekten 2 senedir yasadigim olumsuzluklar ağır gelmeye basladi isyan etme durumuna geldim bana allah rızası için yardımcı olabilecek birilerini ariyorum
|
İsyan etme durumuna geldim... Bu cümle sınırda olduğunu gösteriyor. Bana kalırsa bu cümlen için 2 rekat tövbe namazı kıl ve şükret Allaha.Her isteğimiz olsa, her istediğimiz gerçekleşirse imtihanda olmamızın ne anlamı kalırdı. Elbette herkesin imtihanı farklıdır. İmtihan edildiği şeyler, kişiler, olaylar vs uzar gider bu liste ama her şeyden önce önemli olan tevekkül. Net halis bir niyetle tevekkül etmek ve neden bunlar ters gidiyor neden ağır şeyler yaşıyorum diye düşünmek. Şeriata uygun olarak, Allah'ın istediği şekilde yaşıyor muyuz ? Tabii Allah demiyor siz namaz kılın, ibadet edin ben size her istediğinizi vereyim ama şeriat dairesinde yaşayıp ve her an Allah'ın bizimle beraber olduğu bilincinde olursak her şey daha bi farklı olur. Yanlış anlamayın kısa bir şekilde olayın içine girdim ve sizi yargılyacak bir üslupla konuşmadım burda kendi adıma da konuşuyorum

kuru kuruya gece gündüz dua edip Allah'ım bana bunu ver şunu ver demekte olmaz. Önce gayret,çaba sonra da istek.