Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Arapça’da buna ilmü’t-tencîm, ilmü ahkâmi’n-nücûm, Batı dillerinde astroloji, Türkçe’de müneccimlik, yıldız falı ve yıldizname de denir,hz. peygamber sav. hadiste buyuruyor ki:......Kim, Allah'ın zikrettiğinin gayrisi için yıldızlar ilminden bir bab iktibas ederse, sihirden bir şube iktibas etmiş olur. Müneccim kâhindir; kâhin de sihirbazdır, sihirbaz da kâfirdir..... dedigim daha iyi anlasildi sanirim yoksa astroloji yada yildizname konusunda cok daha genis boyutlu yazarim,insanin geleceginin kader den alinip yildizlara baglanmasinin sabii lerden gelen sapkin bir inanc oldugu konusunda...
|
Yıldız ilmine bakanlara müneccim denir müneccim haşa geleceği gören demek değildir bu sonradan sapkınlar böyle yaptı dediğiniz doğru şuanda yıldızname adı altında fal gelecekten haber vermek gibi saçma sapan işler yapılıyor ama eskiden öyle değildi hatta Osmanlı zamanında bile evlenecek eşler müneccime gider müneccimde onların yıldızına bakar anlaşıp anlaşamayacağını söylerdi ve bu vesile ile evlilikleri mutlu biterdi
Hatta Zülkarneyn as babası yıldız ilminde zamanında en çok iştigal eden kişilerdendi ve bir gün uykusu ağır bastırdığında hanımına şu saatte şuraya bir yıldız çıkacak oraya iyi bak o yıldız çıktığı zaman beni uyandır hemen cima edelim o zaman doğan bebek kıyamet zamanına kadar Yaşar dedi hanımıda bakarken yıldızın oraya çıktığını ve bir anda diğer tarafa geçtiğini gördü ve uyandırmadı çünkü hanımının kardeşi konuşulanlarınduydu ve eşine söyle di ve Hızır as onların çocukları oldu kocası uyandığında söylenerek ben 40 yıldır bu yıldızı bekliyorum neden uyandırmadın dedi Elif’e diğer tarafa geçtiğini söyleyerek kocası hanımına birazdan bir yıldız daha çıkacak beni hemen uyandır ki çocuğumuz elinden kılıcını asla bırakmaz dedi ve o değumdanda Zülkarneyn as doğdu