Alıntı:
Hatay01 Nickli Üyeden Alıntı
Benim 14 yaşında bir oğlum var bana domuz etinin tadını çok merak ettiğini ve birkere de olsa yemek istediğini söyledi ben dinimizce helal olmadığını söyledim ama daha net şeyler söylemem gerektiğini hissettim çünkü sadece haram olduğunu söylemek şimdiki gençlere maalesef yeterli gelmiyor
Daha başka nasıl yönlendirebilirim
Lütfen fikirleri olanlar söylesin nasıl ikna edilebilir
|
yedirmemek icin ikna etmeye calis,ama kesin ikna olmuyorsa yalniz basina bunu yapmaya calisacaksa,koyun eti al icine mide bulandiracak pis koku verecek bir şeyler karistir yedir,bir daha yemeyi istemeyecek duruma getir...insanlar domuz eti diyince birden reaksiyon gosterir,yiyeni gorse vay gavur vay domuz eti yiyor der,ama memleketin her yerinde icki satilir icilir insanlar oyle bakar icinde bir tepki olsa bile ses cikarmaz,hatta bazi yerlerde icki icmek delikanliliktir,bir akrabamiz vardi yillar once soyle demisti eline raki kadehi almayan adam erkek sayilmaz,memleketin heryerinde kose baslarinda uyuşturucu haplar uyuşturucu maddeler satiliyor,bunlara domuz etinin yuzde biri kadar tepki gosterilmez,gunah derecesine bakildiginda uyuşturucu ve icki domuz etinden kat kat daha fazla gunahtir,ama ickiye uyusturucuya ses cikarmayanlar domuz etine cok siddetli tepki gosterir, ne yaman celiski....