Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
yedirmemek icin ikna etmeye calis,ama kesin ikna olmuyorsa yalniz basina bunu yapmaya calisacaksa,koyun eti al icine mide bulandiracak pis koku verecek bir şeyler karistir yedir,bir daha yemeyi istemeyecek duruma getir...insanlar domuz eti diyince birden reaksiyon gosterir,yiyeni gorse vay gavur vay domuz eti yiyor der,ama memleketin her yerinde icki satilir icilir insanlar oyle bakar icinde bir tepki olsa bile ses cikarmaz,hatta bazi yerlerde icki icmek delikanliliktir,bir akrabamiz vardi yillar once soyle demisti eline raki kadehi almayan adam erkek sayilmaz,memleketin heryerinde kose baslarinda uyuşturucu haplar uyuşturucu maddeler satiliyor,bunlara domuz etinin yuzde biri kadar tepki gosterilmez,gunah derecesine bakildiginda uyuşturucu ve icki domuz etinden kat kat daha fazla gunahtir,ama ickiye uyusturucuya ses cikarmayanlar domuz etine cok siddetli tepki gosterir, ne yaman celiski....
|
Hocam çok güzel yazmışsın Allah razı olsun. Ben Azerbaycan da yaşıyorum burada o kadar çok ki salam, sosis gibi malzemeler neredeyse tamamı domuz etinden veya karıştırılıp yapılıyor desem yanlış olmaz.
Bazen insanlarla sohbet ediyorum, o kadar din konuşuyor falan sohbet arasında soruyorum kalbasa / sucuk benzeri bir şey yiyor musun diyorum ? He ucuz olduğu için yiyoruz diyor. tamam gerisini anlatma diyorum

kalıyor öyle, arkadaş içinde domuz karışık diyorum ne yapayım gücüm buna yetiyor diyor. Yeme ölmezsin diyorum, herkes yiyor diyor. Ne diyim benimde param yok sabah zeytin ve lor peyniri yiyorum sadece yetiyor diyorum öylece kalıyor.
Hatta başıma da geldi .ben bu kalbasa dediklerinin içinde domuz karışık olduğunu bilmiyordum önceleri, bir tanıdık çocuk satıyor bunları farklı şehirlere dedi abi hediyem olsun evde yersiniz bir kaç tane verdi.
dedim ki HELAL MAL mı bu evet abi hiç şüphen olmasın dedi, içimde şüphe birkaç sabah yedik ama yeme diyor içimden bir ses.
bıraktım yemedim eve de söyledim yemeyin diye.
sonra çocuğu gördüm araba da mal yüklü, bagaj açık baktım etiketlerini koparıyor, etikete baktım domuz karışık yazıyor. Dedim oğlum sen hani 3 yıl köy köy gezip İslamiyeti anlatmıştın millete, dedi abi ye gitsin bir şey olmaz. Dedim seni de Allah ıslah eylesin, bizi de rabbim affeylesin .gittim eve ailecek tövbe ettik o gece, rabbim affetsin inşallah. Kalan kalbasaları da kesip sokak hayvanlarına dağıttım sokalarda.
Sözün kısası;
Zaman zor zaman, gördüğüm şu ki at izi ,it izi karışmış birbirine hocam.
Allah yardımcımız olsun.