Alıntı:
Kekik kokusu Nickli Üyeden Alıntı
Yaşamım boyunca tanışıp sevdiğim komşum ,iş arkadaşım kısaca tanıdıklarım olan ölmüş yabancı uyruklu ( müslüman olmayan) kişiler var ben çeşitli dualar (Yasin )okuyup ölmüşlerimize hediye ederken onların isimlerini de sayıyorum geçen gün bir yazı okudum onlar gayri müslüm olduğu için bu yapılmamalı diyordu sonuçta herkes Allahın kulu değil mi? bana pek gerçekci gelmedi siz ne dersiniz doğrusunu öğrenmek isterim.
Eğer bu doğru ise o zaman peygamberimizin annesi ,babası ,dedesi süt annesini de duamıza almayacak mıyız?
Konu hakkında bilgisi olan yada aradaki farkı bana anlatacak birileri var ise dinlemek isterim.
Teşekkürler
|
muslunan olmayana dua edilmez,duaya eklenmez,sadece topragi bol olsun diyebilirsin,islam harici olnuslerse onlara ölü bile denmez geberik denir,hz. peygamberin sav annesi ve babasi hz ibrahimin hanif dinine messuplardi,duaya eklenebilir,ama dedesi ve amcasi hz. peygsmberin sav getirdigi islam dinine girmediler,duaya eklenmez,ama hz. peygamber sav hem dedesi hemde amcasinin cok faydalari oldu koruyup kolladilar,bu yuzden insaAllah hak dine girmislerdir diye temenni edilir,girmedilerse azaplari hafif oldun diye dilekte bulunulabilir..