23.04.22, 11:25
|
|
Gayretli üye
|
|
Forum Puanı: 1946
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Aleyküm Selam,
demişler ki ; Nasreddin hocam baksana adam elinde 1 tepki baklava ile gidiyor..
Nasreddin hoca demiş ki ; Banane ?
demişki aynı kişi ; ama hocam size gidiyor ?
Nasreddin hoca demiş ki ; e o zaman Sanane ?
Nefsi sohbetlerden uzak duralım,Ümmeti Muhammed'e dua edelim..Belki bizide bu içinde bulunduğumuz hallerden kurtaracak olan birisinin duasıdır..Biz Ümmet'in selametine dua etmeden dua beklemeyelim.. 
|
Ediyoruz hocam da hep içimde kalmıştı bu olay
Alıntı:
Han349 Nickli Üyeden Alıntı
Katılıyorum ben de hiç hoşlanmıyorum bir çok duyumda aldım şeyhler aileleri dahil sultan padişah gibi yaşıyorlar her işleri görülüyor son model arabalar yada dediğin gibi her şey maddiyata bakıyor ben bunlara inanmıyorum da samimi de gelmiyor aralarında da hiç bulunmadım bunlar yüzünden dine kötü gözle bakılıyor
Dedem babama söylemiş babamda bana söyledi Hocaların dediklerini anlattıklarına uy ama hocaların yaptıklarını yada hayatlarını yaşama
|
banada hiç samimi gelmiyorlar ve Babanızda doğru söylemiş
Alıntı:
Nocturne Nickli Üyeden Alıntı
Tarikatlara mensup kişilerin, kamunun pek çok yerine yerleştiği halde, medya dahil; toplum olarak çürümenin bu kadar yoğun olduğu bir döneme denk gelmek de çok acı.
Ve bu makamları kullanarak, vergisini veren tüm insanları dini inancıyla dışlamak.
Savaşta da değiliz ki “helali hoş olsun .”
Geçmişte, 3 yaşındaki bebeğime askılı elbise giydirdim diye, cehennemde yanacağı konusunda beni uyaran Üsküdar’lı çarşaflı teyze, kul hakkından dolayı parktan bir çiçek koparmadığımı aptallık sayar, ama Müslüman’ın talanına ses çıkarmaz.
Sözün özü, ben Ümmeti Muhammed’in bir parçası olarak, kapalı kapılar ardında Tarikat şeyhinin yaptığı duanın bana, topluma, sokağıma yansımasına bakarım.
Dilerim, Veysel Karani gibi bir hırkayı hakeden Allah dostları, Beşer’den nasıl İnsan olunacağını öğretir bir gün.
Allah’ın hududunu bilenlerin, gittiği yol da yolcu olmayı ben de isterdim.
|

|