11 Adım Duası GAVSÜl-ÂZÂM ABDÜLKÂDÎR GEYLÂNÎ (K.S.)
Şöyleki: Bir kimse hacet ve istimdat namazı kılmayı arzu ederse namaz kılacağı yerde evvelâ ud ağacı yakarak, yahut miskmisilli güzel kokular etrafa saçtıktan sonra kıble-i şerife yönelerek şu yolda namaza niyet eder: —"Hakk Teâlâ Hazretlerine tekarrüb ve rızasını tahsil için Cenâb-ı Hakk' tan başka her şeyden alâkamı keserek Kâbe-i muazzamaya teveccühle iki rek'at esrar namazı, yahut kaza-yı hacet namazını kılmaya niyet eyledim...ALLAHÜ EKBER" der, diğer bir tâbirle; "ALLAH için, ALLAH rızası için iki rek'at kaza-i hacet namazını kılmaya niyet eyledim." der, kıble-i şerife hulûs-ı kalb ile yönelir. ALLAHÜ EKBER diyerek namaza başlar. Birinci rekâtta; Sübhâneke, Eûzü besmele, Fâtiha-yı şerîfeyi okuduktan sonra onbir kere sûre-i İhlâs'ı okur. Rükû' ve secdeleri tamam eder. Bundan sonra ikinci rek'ata kalkar. Besmele-i şerîf, Fâtiha-i şerifeyi ve onbir kere sûre-i İhlâs'ı okur, rükû ve secdeleri tamam ettikten sonra ka'dede oturarak tehıyyat, salât ve selâmları okur. Selâm verir ve hemen secde eder. Secdede onbir kere Yâ Şeyhüs Sekaleyn ya Kutbür- Rahmânî, ya Gavsüs-
Samedânî,yâ Mahbûbes-Sübhânî, ya Muhyiddin Ebâ Muhammed Seyyid Abdülkâdîr Geylânî eğısnî ve emdidnî fî kazayı haceti hazâ. ve ardından «Maksadı her ne ise onu söylemelidir.» Ya Kadıyyel hâcât der. Sonra secdeden kalkarak Irak cihetine doğru onbir adım yürür ve her adımında; "Ya Şeyhüs Sekaleyn! Yâ Kutbür- Rahmânî! Ya Gav-süs- Seyyid Abdülkâdîr Geylânî!"der. Sonuncu adımının nihayetinde Irak cihetine müteveccih ve kıyamda olduğu halde sağ ayağın sol ayağının üzerine yâni sağ ayağının baş parmağını sol ayağının başparmağıüzerinekoyarakevvelâCenâb-ışefiy'ırûz-icezaFahrülEnbiya Efendimiz Hazretlerine onbir kere salât ve selâm ve sonra onbir kere sûre-i İhlâs-ı şerifi, onbir kere «İzâcâe nasrullahi vel fethu...»sûresini okur ve bunun sonunda (Yâ cünûdellah ve yâ ibâdellah eğıysûnî ve emidduni fî kazâi haceti hâzihi) muradı her ne ise onu söyleye. «Yâ Kadıyel hâcât âmin âmin ya şeyhüs sekaleyn ya kutbür rabbânî ya gavsüs-Samedânî ya mahbubüs-Sübhânî ya muhiyyetdiyni essiyidi Abdülkâdîr Geylânî.» Der ve sonra seccadesine oturup murakabeye varır. Ve kelime-i tevhidi yâni:LÂ İLAHE İLLALLAH kelime-i mün-ciye-i şerîfeyi yüz seksen kere zikreder ve sonra istirham için secde eder. Ve secdede "Yâ Rûhül kudüs ve yâ cünûdellah ve ya ibâdellah eğıysûnî ve ümiydûnî fî kazâ-i haceti hazâ «murâdını söyleye.»Ya kadıyel haceti âmin âmin"der. Bu suretle namazını tamamlar. Ve onbir fakir kişiye de sadaka verir.Cenâb-ı Vehhabil etıyya hazretleri fazi ve kerem-i lemyezeliye âtıfat-ı mahsuse-yi gavsiye ile muradına muvaffak buyurur.
Kaynak : GAYB IN DİLİ TÂCÜ L-EVLİYÂ ve BURHÂNÜ L ESFİYÂ ABDÜLKÂDÎR GEYLÂNÎ (K.S.) MENKÎBELERİ HİKMETLİ SÖZLERİ KADRİ TARİKATI ve EVRADI TAVSİYE ETTİĞİ NAMAZ ve DUALAR Eş-Şeyh Muhammed Şehâbî y-üs Sâdî Tercüme SEYYİD HÜSEYİN FEVZİ PAŞA -1- 63. Menkibe Bölüm 5 sayfa: 212/213
|