-Musa AS Tur dağına çıkar Cenabu Rabbul alemin görüşmesinde derki yarabbi benim kulağıma bazı şeyler geliyor benim hakkımda milletim bilip bilmeden ileri geri ifitira,gıybet,dedikodu yapıyor buda beni üzüyor sen ne dersin bu işe diyince.
-Cenabu Rabbul Alemin derki - Ya Musa ben hepsini biliyorum ve hepside kayıt altına alınıyor sen merak etme.
-Yalnız diyor sen bilmiyorsun senin hakkında ileri konuşan milletin var ya aslında benim hakkımda neler neler konuşuyor bir bilsen diyor hikaye böyle.
-Bunu duyan Musa AS şaşırıyor ve soruyor ne diyorlar yarabbi diyince?
-Allah CC derki Ya Musa Ben gıybet dedikodu yapanı hiç sevmem ama şimdi onların yaptıklarını sana anlatırsam bende onların yaptığı işi yapmış olurum.
-Onun için sen hiç üzülme Celalim hakkı için yemin ediyorum Mahşer günü burunlarından fitil fitil fitil getiricem hepsine çetin bir hesap var Ya Musa der.
---------
Üstte verilen bazı uygulamalar varda işte bu işin sağlamı 5 vakit namaz kılıyorsan devam üstüne yatsıdan sonra 2-4 rekat haced namazı kılıp onuda 1 fatiha-3 ihlaslı şekilde (3 ihlas kuranı hatim etmiş gibi olursun derler) ve namazdan sonrada iftira edeni sana havale ediyorum dersin duayı yaparsın hatta ağızlarını bağla gibide dua et yada yaptıkları işten vazgeçsinler diye.Sonuçta üstteki hikayeden hareketle haksızlığa kim uğrarsa uğrasın ister peygamber ister herkesin tepeden baktığı fakir fukura olsun bir şekilde işlem Allah CC arz olur edilen şikayet duaları hacedleri.
Ama işte ne zaman belalarını bulur orası biraz karışık hemen bulan var yada belli zaman sonra bulan var belayı verecek makamın tasarrrufunda herşey.
|