Dünyalık ve madde düşkünlüğü bizi isyana ve şükürsüzlüğe sürükledi sebebi kuran ve sünnetten uzaklaşmak gözü ve bedeni haramlardan korumamak zamanla insanın imanını zayıflatır ve kişi hâlâ ben inanıyorum diye kendini avutur.Televizyon sosyal medya ve günümüz çarşı pazarları insanı yavaş yavaş uyuşturdu ve uyanamaz hale getirdi.Sonrada dünyalık nefsani ihtiyaçlarımızı rahatça elde edebilmek için uygun fetvalar arar olduk.Şöyle bir baktığınızda akrabalık ilişkileri din kardeşliği bayramlarımız ne durumda peki bunu Allahmı yazdı hâşâ biz kendimiz hakettik.Başlıca sebep faiz haram yeme kul hakkı ve zinadır.Haram yiyen İslam fıkhına göre araştırsa helal yediğini zanneden haram yediğini görecektir.Zina yapmıyorum diyen varmı var peki açık saçık giyinerek erkeklerin dikkatini çekmek bakmasına sebep olmak her 2 taraf için zina değilmidir.Sosyal medyada sürekli gördüklerimiz zina değilmi? Eskiden böyle birşey sadece plajlarda görülürdü ama şimdi günde binlerce defa görülüyor.Bunlardan dolayı karakterimiz bozuluyor kendimizi düşünemiyoruz doğruyu yanlışı doğru analiz edemiyor ve sonucunda birbirimize karşı tahammülsüzlüğümüz oluşuyor.Reçete şeriat çünkü tüm insanlık ahlaksızlık la başı dertte hristiyan olsun yahudi olsun veya başka inançtan topluluklar hepsi aynı durumdan batmakta.Rejkamlarda araba furlarında vs.neden baş obje açık saçık kadındır?
|