Alıntı:
Samican Nickli Üyeden Alıntı
1)Hocam bahsettiğiniz kasemde geçen fekacin mehmet lafzıyla celcelutiyede geçen fekacin mehmet bire bir aynı.Üstüne üstelik duada "Yâ İlâhî es’elüke bi hakkı fekacin mahmetin" diye geçiyor haşa Allah'tan cin hakkı için mi bir şeyler istiyoruz?
2)İnternette dolaşan fekacin mehmet kasemiyle kasemül emlakül felekiyye bire bir aynı kontrol ettim.
3)Suflinin anlamını ben de biliyorum ama genellikle şerli ruhani manasında kullanılıyor dolayısıyla bilerek yazdım.
4)Sizin de ilmine itibar ettiğiniz Aydemir hoca forumdaki eski konularda diyor ki Ebu Daybac ile anlaşmalı birine daveti yaptırdım Ebu Daybac icabet etmedi etseydi onu gökte bile olsaydı yakalardım mealine bir şeyler yazmış. Siz emin misiniz Ebu Daybac'ın Meymun Ebu Nuh'un babası olduğuna?
|
1---fekacin mehmet diye bir sey yok,o terimi tam dogru yaz...
2---fekacin mahmet kelimesinin zuhur ve kemalat anlamina geldigini soyleyenlerde var
3---aydemiri cok iyi tanirim,ebu debyac kim sen arastir bul ben kim oldugunu biliyorum..
4--- bende celcelutiye okurum ama celcelutiyenin bazi kelimeleri hala çozulemedi suryani papazlar bile cozemedi cünku bu kaybolmus suryanice ,ayrica celcelutiyeye bidat diyenlerde var kaynagi yok diyenlerde var,ne olacak şimdi...