Alıntı:
HtcHtc Nickli Üyeden Alıntı
Hayırlı sabahlar
Konuyu uzatmadan kisaca hocalarım ve tecrübeli arkadaslardan eşimin kötü lisanı için okuyabilecegim dua terkipleri istiyorum. Normal konularda bile kalbimi kırıyor. Sonra kendi kendime affediyorum Allah'a havale ediyorum. Ben mi çok kirilganim diyorum bakıyorum ikimize uzaktan. Saygısızlık ve kötü söz benim kalbimi kırıyor soğuyorum haliyle.
Bende her evli kadın gibi eşinden herhangi bir konudan konusurken saygi görmek dinlendiğini hissetmek güzel söz duymak istiyorum.
İbadetlerimi düzgün yapıyorum namaz dışında kendimce ve burada paylaşılan dualari korumaları tövbeleri halis bir niyet ile elimden geldiğince gün aşırı yapıyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
|
Ablacım, üzerinde şer olan herkes buna sende bende dahilim. Kötü aksi çekilmez biri olur. Sakinlik, huzur, sükunet mevcut hayat şartlarında zaten kendiliğinden olması mümkün değil. Allah’a yönelecek, dualarla ayetlerle ibadetle ruhu dinginleşecek. Sen dua et onun kendindeki asabiyeti farketmesi için Allaha. Rabbim halinden haberdar eylesin ki. Bunun normal olduğunu düşünen biri haliyle düzelmek için bir arayış yada çaba içine de girmez, senin gönlünü kırdıktan sonra almaması da onun bunu sorun olarak görmediğinden kaynaklanıyor. “Herkes tartışır, sende delirtmeseydin beni. İyi olmuş. vesaire” muhtemel tepkiler alıyorsundur. Ya Allaha yakınsın, ya şeytana halin bunun delilidir. İnsan nefsini bilir abla.İnsan akşama kadar mıknatıs gibi herkesten bir parça şer toplasa akşama bomba olur, otursa yarım saat Allah’a yönelse pamuk gibi kalkar dağılır ne varsa üzerinde. Ama o yarım saati ayırmazsa sen yada kim denk gelirse o şerden nasibini alır.Rabbim yuvanıza huzur, muhabbet ihsan eylesin inşaAllah.