Alıntı:
pitbull1212 Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleyküm öncelikle,dini inancım tam,bir çok şeyin farkındayım ama bu olaya pek açıklık getiremiyorum,ahzab suresinde de yazan ,evlatlığının eşi ile yani gelini ile evlenmesi,bu olayı iyice bilen biri detaylıca açıklarsa sevinirim, internette adam akıllı bir bilgi yok
|
Uyanık ol kardeşim vesveseye düşme, şeytan hep böyle konular ile iman sahiplerini küfre düşürür. Ekseriyette Kuran okurken gelir böyle şeyler.Ateistler hep bu konuları gündemde tutar mesela, şeytana tabi oldukları için vesvese onların ilham alma yoludur, bu onların küfrünü artırır.Ayette hüküm varsa, sorguya kapalıdır.Bizler ancak Allah’ın işlerini anlamamıza izin verdiği kadarını bilebiliriz. Amenarasülü de geçtiği gibi. İşittik ve itaat ettik dersin biter.Çok da dert ettiysen ki sanmıyorum vesvese olduğu belli durur

Yat bi istihareye bu konuyla ilgili, yada Allaha dua et, bu ayetin tevilini kalbine açsın.Aksi halde bilmeden fitneye sebep olursun.Çünkü sandığın gibi değil, bildiğin gibi hiç değil bazı şeyler. Alemlerin Rabbi size üzümü helal üzümden olan şarabı haram kıldım demişse, sen neden haram kılmış ki dediğin an bu merak sandığın vesvese seni iman bakımından acabalara düşürür.
Allah’dan daha mı iyi biliyorsun neyin ahlaklı neyin ahlaksız olduğunu? Uyanık ol.