Alıntı:
Rahle Nickli Üyeden Alıntı
MUSALLATTAN KURTULMANIN VE KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?
1-
⏬Bir önceki serimizde ifritlerin insanlara musallat olma sebeplerini anlatmıştık.
Bu serimize ise musallatlardan korunma yollarını paylaşacağız inşallah
2-
➡️Musallattan kurtulmak isteyen kişi, önce kendi yaşantısını analiz ederek musallatın sebebini iyi anlamalı ki, ifritin gelebileceği tüm kapıları kapatabilsin.
Daha sonra bilerek ya da bilmeyerek kendi eliyle işlemiş olduğu tüm günahlara tam teslimiyet ile tövbe etmelidir.
3-
Musallatın sebebi kendi elimizle işlemiş olduğumuz günahlardır. Ve şifa kapısının anahtarı da tövbedir.
Tövbe demek pişmanlık demektir.
➡️Ayrıca soydan gelebilecek musallatların, engellenmesi için de geçmiş nesillerimiz için Soy tövbesi yapmalıyız.
4-
➡️Soy tövbesi yapmalıyız çünkü artık onların amel defteri kapanmıştır ve bizim onlar için tövbe edip Rabbimize sığınmaktan başka çaremiz yoktur.
➡️Ayrıca onlar için sadaka verip hayır, hasenatta bulunmalıyız ki, günahlarının affına vesile olabilelim.
5-
➡️Kişi bütün yaratılmış kullara hakkını Allah rızası için kalbiyle helal etmelidir. Dil ile "helal ettim" derken aynı anda kalbiyle tasdik etmelidir.
Çünkü unutmamalıyız ki, "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz."
6-
Bunlar yerine getirildiği taktirde kişinin üzerindeki ifritin ruhsatı düşmüş olur. Kişi önce Rabbimizin izni ve Manevi orduda görev alan mübarek Allah dostlarının yardımı ile ifritten temizlenir.
Doğrusunu Rabbimiz bilir
7-
Kurtulan kişinin daha sonra hayatı boyunca aynı günahlardan kaçınarak onların girebilecekleri bütün açık menfezleri kapaması gerekir.
|
Ben helal etmek istemiyorum, bile isteye yapsınlar sonra helallik vermeyince kötü biz mi oluyoruz, şahsım adına her hakkımı helal etmek zorundaymış gibi hissetmiyrum, helal etmeyince tövbe kabul olmuyor mu ?