-Ben kendimi salih kul olarak göremiyorum haliyle 5 vakit namaz dua zikir yapıyoruzda Allah CC layık kul olduğum bile şüpheli.Ve her daim Estağfirullah El Azim çekerim.
-Yazının sonunda yanlış ve şirk varsa düzeltin demişsin.
-Hallacı hacı mansur zatı muhteremde bayağı badire atlatıp en sonunda kendini idam ettirinceye kadar bayağı uğraşmış.Ondan sonrada idamı gerçekleşmiş.Bazısı der evliya bazısı der meczup doğrusunu Allah CC bilir.Onun için sırrı açıkladı emir büyük yerden geldi diyenlerde var.
-Beyazıt Bestami KS derki ruhumu arşda meleklerle tavaf ederken gördüm o kadar hızlı tavaf ediyorumki melekler hızıma yetişemiyor hatta meleğin biir sordu diyor sen bu kadar hızlı nasıl tavaf ediyorsun diyince bizde ateş-su-hava-toprak 4 element var ateşten dolayı hızlıyız demiş.onunda bazı cezve dedikleri haller olmuşta kısaca diyeceğim şu.
-Konuyuda hüddam kısmına açtığın için sanırım yakınında cinlerden olanlar var dolayısıyla soruyu kendine sor ben makam ve mevkileri aştım arşa çıktım arşta tavaf ettim denilen evliyaların seviyesine makamına ulaştım mı ki Ben Allah CC diyip zikre başladım.O makamlara gelenler zaten toplasan edi budu sayılı kişi tüm evliyaları kast etmiyorum.kendine bunu sor bu üst makama geldim miki ben Allah CC diyebiliyorum diye.
selametle.