Alıntı:
Dede06 Nickli Üyeden Alıntı
Evet bu durumlar 2 3 ay öncesine kadar çok daha şiddetli iken uzun zamandır yerin ve göğün yaratıcı olan, bizlere kendi ruhundan üfleyen, bütün kainatı bizim hizmetimize sunmuş, olan Allahı tekrar hatırlayıp namaza başlamaya vesile oldu ki namaz sonrası dualar ve tesbihatların inayetiyle eskisine göre şükür herşey daha iyi.
Ama şu varki problemin temeli yaşadığın olaylar sonucu yaşadığın üzüntü acı vs her ne ise senin bilincinde işleyip zamanla yaşadığın yaşadığın şeyleri unutmana rağmen, daha önce kötü duygularla işlenmiş olan bilinç hiç bir zaman unutmadığı için otomatikman senin davranışları ve konuşmanı etkiliyor, geçmişi değiştiremezsin de bilinçaltı sisteminide mi ? aslında zihin sisteminin çalışma sistemi kavrayıp onu yönetebildiğinde, düşüncelerin seni üzmesine izin vermeyip ayrıca düşünlerini yönetebildiğin duygularını duygularda davranışlarını davranışlarda senin karakterini belirleyip istediğin kişi olup istediklerini elde edebiliyorsun
|
Bir şekilde imtihan olacağız, bu da senin imtihanın öyle düşün. Kendini şanssız hissediyorsun belki, diğerlerinin sınandıkları şeyleri bilsen şükür namazı kılarsın.Ben hiç bir dert duymadım ki ardında Allah’a çıkan bir yol bulunmasın.Buna benzer psikolojik rahatsızlıklar için yaşlı insanlar dertsiz adam derdi diye adlandırırdı. Boşluktan olur gerçekten de.Telefonun ekranı çatlar canın sıkılır, o an duyarsın bir sevdiğin fenalaşmış hastanede gözün telefonu görür mü mesela ?
Daha kaliteli dertler bulursan bu dertlerin esamesi kalmaz. Allah’ın rızasına nail olmayı dert edin, cehennem azabını dert edin,Cennet ile müjdelenen o güzel adamları araştır, ben nasıl adam olacağım Ya Rabbi de onu dert edin.Ağlanacak halimize gülüyoruz hepimiz. Çok üzerine kafa yorma bu sıkıntının, neden niçin niye ben vs her sorunun cevabını bilmek sana iyi gelmeyebilir istikameti şaşırma, Allah’a yönel, Kuran oku, dua et, sadaka ver, para biriktir bir Kurban kes.Allah’ın gücü herşeye yeter ama herşeye.Sonra bir zaman gelir dersin inşaAllah; Benim Allah’a yaklaşmama vesile olan bu hastalığı yaradana hamdolsun.