o konu biraz teffuratlı düşünürsün karışık.
Kısaca şöyle anlamak gerekir.
Senin 2 deden ve Ninen var.
İşte bunlarında üst soya gidersin.
Orda yanı şekil 2 dede 2 nine.
Hatta e devlette 1880 lere kadar soy ağacı gözüküyor.
İşte soydan gelen denen dedelere yada ninelere yapılan büyü yada bunların yaptığı hatalar vardır bunlardan olan parasal özellikle kul hakkı varsa durum sakat.Eski kaynaklarda derki özellikle kim kime kul hakkında para ile ilgili tabiri caizse önceki nesil birilerinin malını gasp edip iç etdi ise ah almıştır o alınan ahlı malda torun torbaya miras kalır.Büyülerde tövbe istiğfar yada başka şeylerde dedelerimin nenelerimin yaptığı günahlar için tevbe edersin kabul olması ümit edilirde mirasta başkasının malını iç edipde toruna kalan mal tarla ev bahçe arsa olayı sakat.Bazısı hemen araştırır çok bilir kuranda buraya ayet atan olacaktır efendim eskilerin günahını siz çekmezsiniz ayeti var doğrudur herkes kendi günahından sorumludur deden zina etmiş misal diyelim yada yalan söylemiş gıybet etmiş dedenin yaptığı zinayı yalanı gıybeti sana yıkmazlarda benim anlattığımı anlayacak kapasite gerekir para-gasp-iç etme-başkasının malını yeme miras ve şimdi o mirasın üstünde oturanın durumu özet budur.3 nesil önceki dede 5 kişiden köyde para ve tarlaları gasp etmiş olsa onların hakkını yese o 5 kişinin 5 er çocuğu olsa diyelim onların alt soyu 5 çocuk basit hesap bugün mirasın üstünde oturan kişi işte yaklaşık 5x5x5 yaklaşık 3 nesilde 125 kişinin hakkı olan gasp edilmiş malların dededen kalan mirasının üstünde oturuyor olur.
Önceki neslin ne yaptığını bilmeyenler için durum karışıktır.
Not:Zamanıdna 1-2 kişi ile bu konuyu ben konuştuğumda dedem ne nane yemişse yemiş banane kalan miras helal eee ben yerim diyen tayfada vardır.
Hatta doktora gidersin sorar sana dedende babanda ne hastalık vardı DNA dan hastalıklar geçiyorda yani bu beriki olayıda maneviyatta geçmezmi .
|