Alıntı:
JoKeR Nickli Üyeden Alıntı
Bana Ayeten veya Hadislerden bitane hudamla hadimle cincoyle ilgili geçen yazı getir bende sana nasıl yaptığımı anlatayım burda soruyu soran benim fikrin yoksa izlersin bana soru sormuyacaksin cevabın varsada cevaplarsin cinlerin bizden once yaratılıp imtihanda kaldıklarını hepimiz biliyoruz senin gibilerde onlardan medet umuyor Allah'ın helaka layık gördüğü ifritleri başımıza ilah ettiniz yeterlimi bu cevaplar
Bana Ayeten hadislerden getir sorunun cevabını alirisin kardeşim bekliyorum ?
|
ayet istedin vereyim ayetleri açıklayarak biraz da anlaman kolaylaşsın
kıyamet kopmadı bu yüzden bizimde imtihanımız ölene kadar devam ediyor cinlerinkide rabbim cinler ve insanları bana kull etsin diye yarattım diyor
2- bu ayete inandıklarını açıkca belirtiliyor
1, 2. (Ey Muhammed!) De ki: "Bana cinlerden bir topluluğun (Kur'an'ı) dinleyip şöyle dedikleri vahyedildi: "Şüphesiz biz doğruya ileten hayranlık verici bir Kur'an dinledik de ona inandık. Artık Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız."
3-burda azazile hakaret edip sapkınlıklarını fark ediyorlar
4. "Demek bizim beyinsiz olanımız Allah hakkında doğruluktan uzak sözler söylüyormuş."
4-burda kalp gözlerinin açıklığı ve yeteneklerine delalet veriliyor
"Kuşkusuz biz göğe ulaşmak istedik, fakat onu çetin bekçilerle ve yakıcı ışıklarla dolu bulduk."
5- buda önceden gerçekten geleceği öğrendiklerini kuran dan once haber veriliyor
"Halbuki biz, (daha önce) göğün bazı yerlerinde gayb haberlerini dinlemek için otururduk. Fakat şimdi her kim dinlemeye kalkacak olursa, kendini gözetleyen yakıcı bir ışık bulur."
6- burda içinde salih kullardan olduğunu açıkça cin soyluyor
"Doğrusu içimizde salih olanlar da var, olmayanlar da. Ayrı ayrı yollar tutmuşuz."
7- burda rabbimin gücüne asla zayıflatamaycaklarını şirklerinin boş olduğunu kabul ediyorlar
"Muhakkak ki biz Allah'ı yeryüzünde aciz bırakamayacağımızı, kaçarak da onu aciz bırakamayacağımızı anladık.
8- burda tekrar la inanlardan olduklarını soyluyorlar
"Gerçekten biz hidayet rehberini (Kur'an'ı) işitince ona inandık. Kim Rabbine inanırsa, artık ne hakkının eksik verilmesinden, ne de haksızlığa uğramaktan korkar."
9- burda AÇIKÇA MÜSLÜMAN OLdukları yazıyor kuranın ayetinde çok dikkatini çekerim
"Kuşkusuz içimizde müslüman olanlar da var, hak yoldan sapanlar da var. Kim müslüman olursa, işte onlar doğruyu arayıp bulmuşlardır."
15. "Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuşlardır."
10- burda nasıl ibadet ettiğinde peygamberimizi akın akın cinlerin takip ettiğini gösteriyor
19. "Allah'ın kulu (Muhammed), O'na ibadet etmek için kalktığında cinler nerede ise (Kur'an'ı dinlemek için kalabalıktan) onun etrafında birbirlerine geçiyorlardı."