Alıntı:
Ahsennur Nickli Üyeden Alıntı
Bu konuyu gecen sene bende araştırdım ilgilendiğim liseli genclerden duydum.. Onlar birkaç resim gösterdiler ve bir hikaye söylediler.. Onlara ders yapmak için araştırdım bu hikayenin başlangıcı mitoloji ye dayanıyor yani hurafe dogaüstü uydurulmuş... Ama yahudilerde kullanıyormuş ve bunu gerçekmiş gibi göstermek için kuran-ı kerimde geçen ayet-kerim de geçen 'şeytanı ve zürriyetini..' İfadesine binaen oldugunu söylerler... Gaybı yalnız Allah bilir.. İki ayrı rivayet var zürriyet ile ilgili biri bu lilith denilen hatta 'netflixte Leyla ismi dizi de bununla ilgili mesajlar içeriyor' dayandırılması.. Allahu alem dogruluk payı vardır şeytanın çocuklarının olması vesaire sebeplerden... Yalnız bu kadar masum değil asıl sorun Hz. Adem (a.s)için yapılan yakışıksız ifadeler ve iftiralar lilithin ilk karısı olması ve Bir peygamber için çok aşagılayıcı ifadeler.. Bu konuyla ilgili dikkat edilmesi gereken durum Lilith vardır belki ama bunun üzerinden mitolojik uydurulan sırf Allahın peygamberine söylenen çirkin ifadelerdir.. Bunları genç kardeşlerimize anlatırken sunum olarak hazırladım.. Şimdi tamamını yazmak biraz zor ama Sevgili hakperest kardeşlerim bilin ki Cenab-ı Hak bazı şeyleri Kuranı Kerim ve hadis ile bildirmemişse bunları öğrenmenin bize faydasını olmayacagıdır bu havas ilmi bahsimizden mustesnadır... Tarihte yaşanmış olaylar kastettiğim.. Ama maalesef gençlerin aklını etkileyici bir şekilde anlatıp cezb ediyorlar ki amaç yoldan çıkarmak.. Özetle anlatılan hikayeler uydurma taa başına kadar araştırdım çünkü Peygambere uygunsuz yakıştırmalar var ve en önemlisi çıkış kaynakları mitoloji, sümerler, yahudiler...Gaybi yalnız Allah bilir vesselam
|
kimse daha seytanin karsi cinsi olup olmadigini bilmiyor kandirmacani gercekmi belirsiz kimi diyor agac gibi tohumlar kendi kendine urer kimi insanlar gibi urer
havva vardir adem vardir lilith yalandir ummu subyanda vardir bence fakat gercekten kadin cinmi cinsuyeti olmadigi halde kadin gibi gozuken cinmi belirsiz nede olsa her istedigi sekle kiliga giriyor bunlar
Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
kimse daha seytanin karsi cinsi olup olmadigini bilmiyor kandirmacani gercekmi belirsiz kimi diyor agac gibi tohumlar kendi kendine urer kimi insanlar gibi urer
havva vardir adem vardir lilith yalandir ummu subyanda vardir bence fakat gercekten kadin cinmi cinsuyeti olmadigi halde kadin gibi gozuken cinmi belirsiz nede olsa her istedigi sekle kiliga giriyor bunlar
|
batidakiler zeusu da odini de mitlojideki heeseyi de edavet ediyor kullaniyor gya hintlilar de bhammayi budayi davet ediyor cindir hepsi bence ha onlarindan irklari varsir ama cinsuyetleri varmi belirsiz