Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
1-nede boyle sert bir dil kullaniyorsun ki ne degisir bu tavırla hoş bir dile ilede demek istediginleri soyliyebilirdin...
2-zaten dinen caiz evlilik durumuna bende degindim senin le hemfikirmisiz oysa...
3-ben 2kisi nin islamen uygun sartarda olmasi yani
evli olmalari
aralarinda sorun olmalari
niyetlerinde allahin rizasi ve izni dahilinde olmasi
gibi faktorleri altini cizmisdim
senin dedigin gibi kisilerin bu sartlar disinda heleki habersizce birbirlerine bu islemlerin caiz olmadigini belirtim yazi mi okudun mu suphe ettim.
4-sen benim dedigime uzak kaldin havas islemlerinde onlarca uygulama var seriata ters
tassafuv ilminde onlarca durum var seriata ters
zahir ilme ters zit durum var batıni oldugu icin anlamanin zor oldugu şeyler acikca ayetler surelere karsi gelen onlarca sey varki hangisini tartisalim felak ve nas daki seylere zit baska ayetlerde onca seye zit seyler var bu okdr uzarda uzar ornekler hadisler ve alimlerin kaynaklariyla iste bu yüzden halk tabakasinin degerli vaktini calmamak için iyice inceledim ve ben buna kanaat getirdim fikrine saygım var ama daha bir yumuşak guzel nasihatlar vermen bana olmasada bu yazilari okuyanlara daha iyi gelir...bence yinede sen bilirsin üslubuna
analiz arastirmalari belli yüzdelik oranlarda grafiklerde yaptığım incelemeler kanitlar kaynaklar birikintisi denebilir
teori de kanitlanmamis ama kanitlanmaya yatkın seyler de denebilir
|
4-sen benim dedigime uzak kaldin havas islemlerinde onlarca uygulama var seriata ters
tassafuv ilminde onlarca durum var seriata ters
zahir ilme ters zit durum var batıni oldugu icin anlamanin zor oldugu şeyler acikca ayetler surelere karsi gelen onlarca sey varki hangisini tartisalim felak ve nas daki seylere zit baska ayetlerde onca seye zit seyler var bu okdr uzarda uzar ornekler hadisler ve alimlerin kaynaklariyla iste bu yüzden halk tabakasinin degerli vaktini calmamak için iyice inceledim ve ben buna kanaat getirdim
Tasavvuf ilminde şeriata TERS
Ayetler surelere karşı onlar Şey TERS
Felak ve Nas surelerindeki duruma ZIT TERS
neye gore ters biraz daha sohbette KURAN TERS HAŞA o araştırdığin alimler kaynaklar bizi yonetecek sana göre durum vahim ne diyeyim...
Ebû Hüreyre*radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî*sallallahu aleyhi ve sellem*şöyle buyurdu:
"İnsanı helâke sürükleyen yedi şeyden sakınınız."*Sahâbîler:
– Yâ Resûlallah! Bu yedi şey nedir? diye sordular. Resûl-i Ekrem şöyle buyurdu:
"Allah'a şirk koşmak, sihir ve büyü yapmak, – haklı olarak öldürülen müstesna- Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı bir insanı öldürmek, fâiz yemek, yetim malı yemek, düşmana hücum sırasında harpten kaçmak, evli olup hiçbir şeyden haberi olmayan namusuna düşkün Müslüman kadınlara zina isnad etmek."*(Buhârî, Vasâyâ 23, Tıb 48, Hudûd 44; Müslim, Îmân 145. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vesâyâ 10; Nesâî, Vesâyâ 12)
"Süleyman büyü yapıp kâfir olmadı. Fakat şeytanlar kâfir oldular. Çünkü insanlara sihri öğretiyorlardı."*(Bakara sûresi, 102)
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocam ne diyelim rahmetli kemal sunalın filmde dediği cümle geldi aklima " Balkan devletleri 30 40 tanedir"