Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
biraz gercekci olmak lazim biraz dogru gormek lazim,o ulke güneşi batmayan imparatorluk,hala dunyayi yoneten ülke,eger prens velevki denildigi gibi olsa oyle bir aciklama yapmayi birak niyetlense ortadan kaldirirlar,...
deccal diyorum sen konum diyorsun, ben şu an bagli oldugu yeri diyorum sen zuhur ettigi yeri diyorsun,ben atlas okyanusu diyorum sen yemen denizi diyorsun,öldürüp diriltme gücu verilen birinden bahsediyoruz,ona mekan neylesin...
|
Haklısınız.
Hocam ben de bağlı olduğu yeri diyorum Yemen denizinde bir ada diye. Zuhur edeceği yer İsfahan. O nedenle dedim ki Yemen deniziyle Atlas okyanusunun alakası yok. Bağlı olduğu mekanla ilgili zaten ikimizin kastı da.
Ama cevaplarınız, ilginiz ve alakanız için teşekkür ediyorum. Ahmet ibni Hanbel'deki rivayetten Yemen denizinde bir adada bağlı bulunduğu ve zuhur edeceği yerin doğu tarafından (konum olarak da İsfahan hatta İsfahan'da bir Yahudi mahallesi) olduğu sonucuna ulaşılıyor.
Yemen denizi de Hint okyanusunun bir uzantısı, Kızıldeniz ile Hint okyanusunu birbirine bağladığından Yemen denizi ve Hint okyanusu aynı kapıya çıkmakta. O yüzden hadisteki Yemen denizi ifadesiyle, Şeyh Nazım Kıbrısî'nin Hint denizindedir ifadesi örtüşüyor (Kaldı ki hadisi şerifler Kuranı Kerimle birlikte bizim asıl kaynağımızdır. Yani kıyaslama manasında değil Kıbrısî'nin söylediklerinin hadisi şerifle örtüştüğünü belirtmek için söyledim.).
Zaten 40 günde tüm Dünyayı dolaşacak, tüm beldelere girecek. Tabi ki mekan neylesin

Giremediği bir tek Mekke ve Medine olacak. Bu beldelere her girmeye yeltendiğinde bu beldelerin kapısında koruyucu melekleri görecek ve bu iki beldeye giremeyecek.
Neyse deccalin bulunduğu ada Atlas okyanusunda da olsa Hint okyanusunda da olsa Yemen denizinde de olsa bu bilgiyi biliyor olmaktan başka şu an bizim için çok da bir bağlayıcılığı yok.
Cevaplarınız için tekrardan teşekkür ediyorum hocam.