Alıntı:
Sude6161 Nickli Üyeden Alıntı
Peki hocam Allahtan uzaklaşmış sorgulayan hatta mübarek gecelerimizi bile kabul etmeyen namazsız küfür ağzından eksik olmayan ve zinayı dinimizce günah olmadığını iddia eden eşe ne yapabiliriz. Boşanmak alternatifi hariç. Çünkü mücadele ederek rabbimin ona doğru yolu göstereceğine inanıyorum. Böyle biri asla değildi
|
Konunun dışında size yazdıklarınıza karşılık bir şey söylemek isterim.
Ben eşimle evlenirken de böyle değildi bir süre sonra namazlar seyreldi ve yok oldu bazi huylar çıktı ortaya. Ve ben dedim ki kendi kendime bende isterdim namaz kilmaktan pantolon dizleri çıksın ibadet hassasiyeti olsun ama yok ama kimseye hazır cennet de yok ben mucadele edicem eşim için dedim. Sonra imtihanim daha cetinlesmeye başladı. Anladım ki ben kendimi bir oyunun içine sokmusum yani imtihana acilan kapıyı kendim açmışım. Yaratıcı mucadele mi edeceksin işte sana mücadele dedi sanki.
Bunu anladıktan sonra bir bir düşündüm "kesinlikle asla dedigim yada mücadele edecegim" dediğim her an için tövbe ettim. Günlerce.
Sonra imtihanim bir tık daha artti ama sonra yavasca siddetini azaltti. Hala tövbe ederim.
Yani velhasıl sen duanı et tovbelerini artır gerisini takdire bırak tevekkül et. Ettiğin dualara güven.
Yukaridaki konudan bağımsız sizin yorumunuzu görünce kayitsiz kalamadim. Rabbim tez vakitte selamete ulastirsin. Ya Hadi esmasi hürmetine hidayete ulastirsin Rabbim.
Alıntı:
Sude6161 Nickli Üyeden Alıntı
Peki hocam Allahtan uzaklaşmış sorgulayan hatta mübarek gecelerimizi bile kabul etmeyen namazsız küfür ağzından eksik olmayan ve zinayı dinimizce günah olmadığını iddia eden eşe ne yapabiliriz. Boşanmak alternatifi hariç. Çünkü mücadele ederek rabbimin ona doğru yolu göstereceğine inanıyorum. Böyle biri asla değildi
|
Özellikle Teheccüd vakitlerini değerlendir.