Alıntı:
tingir Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar yakın akrabalarımdan kadınların bir kısmı köle gibi yaşamış bazısı köle gibi yaşayıp ölmüş bazısı bu köleliğe yaşlı olmasına rağmen devam ediyor bazılarıda köle olmak üzere kendilerinin belirlediğiniz "ahlak" adı altında köle olmaya yetişiyor. Abartmıyorum mesela örnek vereyim bı akrabam var kadını ailesi zorla evlendirmis. Kadının yakını ölmüş cenazeye yollamışlar şimdi kadın, 50 yaşlarında ve o adamın yükünü çekiyor adam gece gelmiyor falan filan biliyorsunuz zaten. Yani bu insanların yaşama amacı ne? Niye yaşadı yaşıyorlar yaşayacaklar amaç ne. Sınav demeyin samimi gelmiyor bunda işkence.
|
joker belki yazmış tahmini olarak yaklaşmış
imas hoca da teslimiyete vurgu yapmış
senin sorun şu yahu 4 yaşında çoçukun saf olan bu bebeğin ne hakla tecavüze uğrar ölür eziyet görür devametiriyim ornekler yada afrikadaki inasnlar yada dağda yaşıyan yada antartikada
genel olarak hepsi bir yere değiniyor neden onlara boyle bir hayat verildi bize yada başkasıan şoyle bir hayat verildi
-kalu belada ruhlar allaha yemin ettiler kabul etiler ve sınava razı geldiler
-ve hakta emanet olan bedenleri ve nimetleri emrimize sundu istifade etmek bize kalmış dilediğimiz gibi kötü yolda yada iyi yolda
-herşeyi yaratan ister canı alır ister bahşeder ha şunuda belirteyim4 yaşındaki çoçuğun yerinde olmak isterdim çünkü aklı yerinde olmayan birisi olup canımın alınması ve ebedi mukafatlarla dolu cennete girmekden daha güzel ne ?
cehennem girme ihtimalim varken şuan bile ki orasıda ebedei işkence nin olduğu yer ne kötü yer
maximum 100 yıl yaşıycağın kısıtlı ve onlarca sorun ve pislikli dunya mı yoksa cennet mi?
yaratıcı olan allah türlü şekillerle insanları imtihan etmeye karar vermiş Hiç kuranı açıp t ürkçe okudunmu melekerde der bu adem azgınlık edecek yeryüzünde bozgunculuk etcek diye oda sizin bilmediğinizi bilirim diye cevaplamadımı
şeytan farkında değilmi kibirli bir nefsinin olduğunu
allah ve akıl vermiş doğru yu yanlış ayırt etsinler diye kimin hattine onun kurduğu bu oyunları anlamaya yaratı neden yaratı nedenı kuranda yazılı ölene kadar ibadet etsinler ve güzel amellerde yarışsınlar diye ?
geleceğide biliyordu istese yok da ederdi hepsi levhi mahfuzda kayıtlı ve hak istediğnde o kitabda yazılı oanı da değiştirir ayete de geçer bu
istese hepimiz cennetede olurduk aklın alamycağı akdar nimet verirdi onun gücü yetmezmi sanırsın buna ?
eğer verse düşünmedinmi ne amacı kalırdı yaşmanın vsyartılmanın gibi düşüncelere girmezmiydin
bak yartılmış meleklerden ne farkımız kalırdı yani senin sorguların oldukça basit bir cevabı bu
BU düşünce tarzı robot paradoks yokuş yukarı çıkan roboto benzer
programlanmış iradesi kısıtlı vs yaratıcı bu kadar gelişmiş ve kendisine kıyasla zerre kadar bilgisi gelişmişliği olmayan insan kendini nasıl allahla kıyaslar aradaki zeka ilim farkına bakmak lazım yaratanla yartılan bir olabilirmi kuran okursantürkçe Allah kendisi seninle konuştuğunu anlarsın ve nelere vurgu yapmış neleri uyarmış vaat etmiş yazılı
bu soruların aslında tek bir soru değil yüzlerce sorunun birleşmiş hali cevap verdim ben ayrıntı istersen sor ayrıntılı olarak yada kuranı aç oku peygamberlerin hayatına bak evliyaların öğretilerini oku
ÇÜNKÜ bilenle bilmeyen hiç bir olurmu biri kuantum matematiği biliyor diğerisi 4+4 yapmakdan aciz aciz olan kuantu matematiğini inkar etmesi nasıl gerçekliğe ayykırıysa bu da gerçektir ve bilmeyen inkar etmesi cahiliktir cahil deseki bencaqhil değilim e o zaman nasıl kuantum mekaniğini inkar edersin öğrenmemişsin aklın buna yatkındeğil belki istesende yapamaycaksın ama gerçek orda duruyor olay budur