Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi kibiriyat dedin aklima bi vesvese geldi bi zaman kibir ve riya uzerinde tefekkur ediyordum fisildayicilar soyle dedi Allah kibirlidir hep ben diyor insan kibirlenincede kiziyor gunahtir gibisinden durdum dusundum sonra bi tebessum ettim dedim Allah yuce olandir en buyuk olandir yaraticidir tabi övgüler yanlizca onadir Onun şani ne yucedir dedim vesvese kesildi ama kibir bana gore kötu ya Rahmana diyemiyorum Övguye layik olandir kibri benligim kotü benimsediğinden
Yaratici olan Allah tir ve evet gorevlendirdigi meleklerden ve cebrail aleyhisselam soyledigi icin biz kelimesi oluyor kuran okuyhnca emri veren belli vahiyi getiren belli o kitabi yazan belli insan hepsini hissediyor da anlamakta bazan gucluk cekiyorum 10 defa okudugumda oluyor birde meal zor turkceye iyi cevrilemiyor insan anlamakta zorlaniyor
|
kainati yaratan insanlari ve cinleri yaratan hak diger varliklardan ustun olduğunu denk olmadigini soylemesi KİBİRDEN ziyade hakikat degilmi mutevazikik gosterilebilicek birseymi bu jadar kompleks varliklar yaratmak duzen yapmak evreni kara deligi dunyayi olusturmak arşi yapmak kim ona denk olabilirki neden kelime yi tehvid bu kadar ustun bir zikir ozel bir enerjisi var cunku hakikat bu gerçek güç gercek tanriya aitir yanilsamalar muhalefetler kiskananlar kabulenemeyenler ne önemi var gercek bu degilmi onun kadar gucku baska biri varsa gunesi digutan batirsin kabe yi yiksin muslumlanlari katletsin yıldızlari yik etsin kisacasi gercekden allahtan daha yuce bie varlık var sa bunu göstermeli ama bu u gosterebilicej hicbir varkik yok zaten hak ben sizi kulluk edesiniz diye yaratim ve guzel ammelerde yarisaniz diye yani kendisni en guzek sekilde ovecek ibadetlerini yerine getirsinler diye yaratim diyor baska gaye yok o yuzden o vesvese verenler sadece kabulenemiyorlar hakikati kabuledemiyorlar aciz ve gucsuzluklerine gerçek gözlerin in onunde olmasi güçlü olan olamadiklari icin catliyorlar olay bence yorumu bu eger gerçek i soylemesi hicde kötü ye yorumlanamz bu allahin kendisini bilmesi acikca ifade etmesidir zaten kurani okuyan birisini turkcesini amealini anliyorsun az cok o yuzden kendini anlasin diye kullari turlu sekillerle ifade ediyir
Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi kibiriyat dedin aklima bi vesvese geldi bi zaman kibir ve riya uzerinde tefekkur ediyordum fisildayicilar soyle dedi Allah kibirlidir hep ben diyor insan kibirlenincede kiziyor gunahtir gibisinden durdum dusundum sonra bi tebessum ettim dedim Allah yuce olandir en buyuk olandir yaraticidir tabi övgüler yanlizca onadir Onun şani ne yucedir dedim vesvese kesildi ama kibir bana gore kötu ya Rahmana diyemiyorum Övguye layik olandir kibri benligim kotü benimsediğinden
Yaratici olan Allah tir ve evet gorevlendirdigi meleklerden ve cebrail aleyhisselam soyledigi icin biz kelimesi oluyor kuran okuyhnca emri veren belli vahiyi getiren belli o kitabi yazan belli insan hepsini hissediyor da anlamakta bazan gucluk cekiyorum 10 defa okudugumda oluyor birde meal zor turkceye iyi cevrilemiyor insan anlamakta zorlaniyor
|
benim tavsiyem elmali hamdi yazirin mealini okuman e evvali bence o