Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
Bazı terkipler kişiye özeldir. Her terkip ile farklı amel edilebilir. İlim sonsuz deryadır en yükseği en alçağı diye bir durum yok böyle olursa sonlu olur. Herkes aynı zikri çekiyor herkese aynı mı yansıyor tabii ki hayır fıtratına göre. O sebeple en yükseğini okudun diye yükselecen, en alçağını okudun diye düşük kalacan diye bir şey yok. Sitede Fatihatul Fukara duası var mesela herkes hacet için okur veya davet için okur ben başka bir şey için okurum ve benim için nokta atışı olur. Anlatmak istediğim terkipler kişiye özeldir İmas hoca bilse de bilmese de söylemez söylese de bir işimize yaramaz bizim. Tevhid fazileti çok yüksek zikirdir, cennetin kapısında yazılıdır hepimiz bunu görüyoruz peki hepimize tecellisi aynı mı? Ben desem ki Tevhid çektim şunu yaşadım, sen çeksen daha farklısını yaşarsın bu sebeple yükseğini alçağını aramayın Allah'a giden yolların sayısı mahlukatın nefesleri adedincedir. İçinde cevher saklı olan kasem veya dua değil ki sensin. Allah Teala bunu okursan sana mahlukatı muhassar ederim demiyor ki, bana muhassar olana tüm mahlukatı muhassar ederim diyor.
|
Kişiye özel terkipleri nasıl öğrenebiliriz ?
Dediğiniz gibi hacet için bi uygulama var mesela Ayetel Kürsi herkesde aynı etkisi olmuyor
Sizin öneriniz nedir kişi haceti için ne okuyacağını nasıl bulmalıdır ?