Alıntı:
ata103 Nickli Üyeden Alıntı
arşın düzenin ve Kürsi nin yukarda olması ile ilgili bunlar hakkın yukardana dair kesin bir delil degilki daha aciklama bile yapmasina izinvermeden iftira ci dersin boyle birşey istersin?
İftiracı mı demişim ben yazıyı iyi oku.
evet kesin bilgi var delilleri getirdim kör müsünüz bilmiyorum çünkü bunca delile rağmen hala daha devam ediyorsunuz
Allah arşına istiva etmiştir keyfiyeti meçhuldur ne Rasulullah savden ne sahabelerden nede 4imamdan "Allah'ın zatı heryerdedir" diye bir şey duymadım ben sen duyduysan söyle
|
,
imami azamin beyhaki nin aktardigi bu rivayet zayiftir cunku bu soruya cevap vermek icin 7 gun bekledigi de eklenmis ki bu imamı azama yakismaz imami azamdan bahsediyoruz bu kadar beklermi maksati Allah'ın yuceligini yuksekligi mubegla etmesidir mulk 16 ayetine deginerek boyle birsey dedigi düşünülüyor
ki imami azam tirmizi kaynağına gore sunuda demisdir
Allah vardı, onunla birlikte hiçbir şey yoktu.” buda herseyden once zaten vardi ve ondan baska sey yoktu sonra ise onun yaratigi seylerle varligi devam etti denilebilir
diger imama gecelim
İmam Malik’e “Arşa istiva” konusunu sorduğunda imam cevap olarak: “İstiva malumdur, keyfiyeti meçhuldur, onu sorgulamak bidattir...” demiştir.
yani imami azam ve imam malik boyle demisdir ki selef alimleri bile "Bu tür ifadeler müteşabihtir, iman ederiz, gerçek anlamlarını Allah’a havale ederiz.” demislerdir
sen sadece imami azamin zayif bir rivayetine yoldan çıkarak allah arşdadiriri savunuyorsun ben ise allah diledigi yerdedir hem arada hem kulinun yaninsa yada baska yerde bunu onun kurduğu duzenin merkezini ithafen diy edegil o eşssiz varliga ithafen diyorum
diger buhari bildiğim bilmediğm imamlari da bir bakinca sen ortak noktayi kaciriyorsun
seytan neden secde etmedi? yer pis olsugu icinmi yoksa ademin ustunlugunu tamamen kabul edicek olma yontemi olmasi mi
asagida olanla yukardanolan mi ustun guclu deseler tum insanlığin her dönemi nde yukarda olan üstündür ulasilmaz ulasilmasi zor emek ister gibi tabirleri cikar
verdiğin kaynaklarin hepsine delalet olarak soyle birlestiriyorum
hak insanlar anlasin diye anlasilir bir ifade ile üstünlüğüne bu sekilde vurgu yapilmisdir bilakis ayak altinda olmak bocek zayiflarin gucsuzluge isaret eder allah ise herseyi yaratmasi ve tum gucunun herseye yetmesini vurgu olmasi icin göğü isaret eder alimlerimiz
o kadin yeri gösterse benim altinsa üstündeyim güç bende gibi bir anlam çıkarir bu asagilama ve kibire delalet olurdu
işi fizik yasalarina bakarsak karadelikler galaxsiker kozmik arka ışımsi var bir yonu isaret dahi etsen uzay zaman oyle bir sey ki gosterdigin yon bile bükülür bozulur yani allah ayda mi? güneşte mi armagedon galaxsisi mi daha uzak damı? en basiti sen parmaginla yukariyi işaret et ışın ile diger galaxiye gidene kadar arkana sagina soluna bile gidebilir allah heryerdedir ne melekler ne de baska varliklara ihtiyaci yoktur tum guc kudret ve aklin alip almaycagi bilgi ondadir mülk ten kasit budur bu yuzden yok yukardaymis dersen bilim adami derki neresi surasi mi der bilimsel olarak bu tez hayir sagda yada solda der bu da zayif bir savunmadir boyutsal aklin almaycagi kavramlar var ve zaten ha diyelim ki yukarda ee? bu allahin herseyi duyduğu bildigi gördüğü haberdar oldugu isimlerine ters değil se neyi tartışıyoruz hem gokte hemde kulunun sah damarinin yaninda olamaz mi tum kararları düzeni alindigi yer belli bir mekan olabilie buda yer yuzunde olamdigi icin ve allahin yuceligine temsilen gokte denilebilir ama gök dediginde neresi gök?
kisa özet: imami azam imam malik net bir sekilde diger kaynaklarda bu arşa istiva konusunu aciklamislardir
ayetlede sabittir bence sabittir ben de diyebilirsi kulum da diyebilirdi ama biz demis semeki arada bilinmeyen bir nokta koyulmus
hak isimlerinide inceledigimizde herşey duyan goren bilen dilediğini yapan gibi bu konuyu veren bircok esma destek versekde biz sah damarindan daha yakiniz ayetiylede senin bu argumani i çürütmeye gayet net yetiyor görmek istemesende begenmesende
imamiz azam ve imam malik buhari tirmizi ehli sunnete tabidir ve allah zamandan mekandan munzehtir kaidesini ise net bir sekilde temeldedir