Alıntı:
Esay Nickli Üyeden Alıntı
Allah Allahhhh… tövbe est. Niye büyü isteyeyim ki? Nasıl içimi okuduğunuzu düşünüp böyle bir karara vardınız? Havvas ilmi bir ilimdir, duanın bir çeşididir. En basit anlatımıyla; Sinirli bir kişiye kahve yerine papatya çayı içirmeyi bilmek gibi bişey bu, ben bunun ilmini almadım ama hamdolsun Esma-ül-Hüsnayı sayısıyla, dua ederek okumanın büyü olduğunu düşünmüyorum. Haaa büyü diye bişey var muhakkak, çok şükür kısıtlı bilgimle onu da biraz ayırt edebiliyorum (sülalemde önemli havvas alimleri vardı ve Arapça bildiğim için onlardan kalan bazı kitapları inceleme fırsatım oldu eskiden ancak çoğunun bendeki nüshalarını maalesef kaybettim) . Ve yine de kendime yeterince güvenmediğim için buradaki işin erbabı hocalardan yardım istiyorum günaha sebep olacak bişey yapmamak için. Kalpler Yalnız Allah’ın elindedir, muhakkak Yalnız Ondan istiyoruz, elimizden de bu ilimden faydalanmak gelecekse bu ilimden de faydalanmak istiyoruz. Çünkü bu da duanın bir çeşidi. Duamız olmasa ne ehemmiyetimiz var  ? Kaderi de ancak dua değiştirir.. bu açıdan insanların zor durumlarından kendinizce yorumlar çırarak büyü müyü demeyin lütfen. Ben şahsen ömrümü İmam Gazali’nin bir saatine denk tutamam; varsa el evfak’tan bakın.. ömrünü Allah’a/lime adamış evliya, Havas ilmine büyü demiyor, ‘şu ayet bu kadar okunur şu dua şöyle yapılır’ bunda niçin bir mahsur olsun  Belki ben bişeyi unutmuşumdur da bir hoca çıkar ‘kızım şunu oku bak şöyle bi tertip var’ der diye yardım istiyorum. Allah kimseyi saptırmasın büyü istesem haşa dinden çıkma rahatlığıla namaz kılmam başörtümü örtmem, bana zor gelen orucu tutmam tövbe est. Bu arada bilginiz olsun kötü zannınız için varsa hakkımı da helal etmiyorum. Olmayan şeyler için yorum yapıp insanların kalbini kırmayın. Nasıl bir çaresizlikle burada dua aradığımızı bilmiyorsunuz.
|
turkce konusuyoruz ve her dedigimizi anliyoruz, ben
" celb mi istiyorsunuz""
dedigimde
"" ayyy evet Allah rizasi icin""
dediginizde...
tekrar ediyorum...
iyice anlayin diye
""" celb mi istiyorsunuz"""
""" ayyy evet Allah rizasi icin"""
bundan ne anlasilir veya bundan siz ne anladiniz,sonra hak hukuktan bahsediyorsunuz..