Alıntı:
roze Nickli Üyeden Alıntı
Aileyi tanıyorum aklı başında bir aile hocayı tanımıyorum oğlu eve artık gelmeyince annesi merak edip sayfaya atar mısın ne yazıyor dedi. Hocam oğlu 27 yaşında. komşum çok iyi insanlar oğlu kötü insanlarla tanışıp gece hayatına gitmeye başladı huyu değişti anne babasını kötü insanlar olarak görüyor herkesi dinliyor anne babayı dinlemiyor evine gelmiyor halası evine götürmüş anneside gece yarısı oğlunun peşine düşmeye başladı hergun ağlıyor babası da aynı durumda üzülüyorlar. Bu çocuk eve ve ailesine nasıl ısınacak ne dua önerirsiniz içki içiyor gece hayatı kötü arkadaşları var bu çocuğu nasıl ailesine geri getiririz. Hocam bize bir çözüm söyleseniz..
|
Belki de aile ilişkileri incelenmeli. Her şeyi hemen büyüye bağlamamak lazım. Dualar edilebilir imas hocamın da dediği gibi ama onun dışında aile ve arkadaş bağları nasıl kuvvetlendirilir gibi konular üzerine de düşmek gerekir. Allahtan istemek her zaman en doğrusudur ancak Allah kulunun çabalamasını ve çabasıyla beraber dua etmesini ister.. kolaylıklar diliyorum