Esmaül Husna isimlerini istese de üstadım Şer isleri için kullanamaz. Nefsi arzuları sadece arzu etmekle kalir. Rabbım elbet her kulunun niyetini bilir ona göre yardım eyler. Yani buradan biri kendi nefs arzulariyla Esmaül Husna çekse çektiği ile kalir. Zaten istiğfar etmeden , niyet eylemeden zikir çekilmez. Tam tevekkül ile çekilmeyen zikir sözlerden ibarettir. Bir de ulvi ve sufli aynı kapta olmaz. Yani kişi zaten ser işler yapıyorsa o yolun yolcusu.( Tevbe etmezse sayet) Hayr icin çekilen yapılan her amel de ulvileri çeker. Benim odam da misal 7/24 Kurani Kerim in ayetleri ,rukye , cevşenül kebir sürekli çalar çalar durur. Simdi buraya sufli biri gelebilir mi? Ben şayet nefs arzum için zikir çeksem? Senin demek istediğini anladım. Namazsız niyazsiz özenti bir şekilde yaparak kapı aralamasi ve musallattan bahsediyorsun sanırım
Ama dediğim gibi bu Esmaül Husna isimleri ile mümkün değil, hangi şer amacıyla yaparsa yapsın. Allah'in isimlerinin anıldığı yere gelemezler ki. O zikirlerin sayıları ebced sayısına esitliginden. Bir düşünsene Allah Azze ve Celle nin güzel isimlerini zikrediyorsun hangi niyetle olursa olsun zaten sufli yaklaşamaz. Ha vesvese olur mesela Namaz kılanların namazını bozmak için görevli Hinzap adinda ki iblis gibi. İlla ki zikir çekenlere de vesvese verecek vardır. Bu durum musallati değil de iblise karşı kişi kendi gücünü nefsine karşı savaşını göstermiş olur. Yine de en doğrusunu Rabbim bilir.
|