Alıntı:
Intruder Nickli Üyeden Alıntı
Peygamberlere en son öğretilen ilim kader sırrıdır.. Hz. Nuh a.s 950 sene insanlara doğru yolu göstermek için uğraştı ne zaman ki kadar sırrı ona açıldı ve onlardan hiç birinin iman etmeyeceğini gördü o zaman dedi ki Rabbim onlardan hiç birini bırakma..
Peygamber Efendimiz s.a.v de amcası Ebu Talip için aynısını yaptı ne zaman ki kadar sırrı O'na da açıldı.. O da artık duasında ısrar etmeyi bıraktı.. (Tabi daha sonra Ebu Talip tekrar diriltilerek imanla şereflendi.)
Halbuki onlar Allah'ın o emri maruf eden kul aracılığı ile o kimseye nasihatta bulunduğunu bilmiyorlar.
Onlar (o sözü diyen kimseler) ahirette o iman ehli kimselerden bize doğru yolu göstermedi diye hak talep edecekler. O mümin kul ise, bizimle dalga geçip bize zarar vermelerinden çekindim demesi halinde bu suçlamadan berat edeceklerdir.
Bu yüzden o tür kimseler ile fazla yan yana gelinmemeli çünkü ahirette o kadar kimse ile uğraşmak zorunda kalırsın..
Ahir zamandayız.. Herkes kendi nefsini ilah edinmiş durumda. Kimsenin bir şeyleri kabul etmesini beklememeliyiz. Bu yüzden anlatır geçeriz.. Kabul edip etmemesi ile uğraşmayız.. Çünkü bu zamanda herkes her şeyi biliyor.. Kimse o anlattığımız şeyi ilk defa duymuş değil.
|
Her kelimede haklısınız , beni üzen beni endişelendiren bu hal ve tutumun gelecek nesillere sirayet edecek olması. Kendi nefsini ilah kabul eden insanların gelecek olan nesile imanı olarak ne kadar katkısı olabilir ki. İşte beni en çok üzen ve tasalandıran budur işte.