Alıntı:
mekan58 Nickli Üyeden Alıntı
Mesela geçmişimiz ile alâkalı dedim ya mesela geçmişimizde kötü anı olsa da vesvese gelse ve hayal etsek şöyle etmeli mi böyle mi diye. Bu karşıdakinin yaşantısı değil. Gerçek yaşantıyı görme hadisesi hayal ile olabilir belki fakat daha başka da olabilir ona müşahede denilir. Bunun olması da son derece iyi bir yaşantıya dayanıyor ise de o hâlleri Allah kime verir bilemeyiz. Düşünen olur bende bazen şöyle hayal olmuştu sonra araştırdım gerçekmiş diyenler de illa var. Bunlar olabilir. Kısa kısa fakat bu kısa anlık hâldir belki ikram, hikmet gereği. Belki deneme, sınama olabilir.
Düşüncemiz hayalimiz bizim nefsimiz ile ruhumuz arasındaki seçimdir aslında. Yapmak yada yapmamak istemediğimiz şeydir.
|
Eskiden hayal gücüm çok genişti. Hatta öyküler, şiirler yazardım. Okul yıllarımda falan edebiyat dersleri benden sorulurdu. Geçmişte Beni yaralayan olaylar ve pişmanlıklarım sebebiyle hayal dünyamın stop düğmesine bastım. Uzun zamandır hayal kurmuyorum. Allah’a yakınlaştığımdan beri rüya da görmüyorum Ya da görsem de hatırlamıyorum. Çünkü öncesinde travmalarım yüzünden bilinçaltım hasar gördü. Ve sürekli rüyalarımda bağırıp çağırıyordum. Kendi sesime uyanıyordum. Rabbim şimdi bunları engelledi şükürler olsun. Rüyalarım kilitlendi. Artık hiçbir bilinçaltı rüyayı hatırlamıyorum.