Türbe ziyaretlerinde yapılacak dualarda okunacak ayet,sure ve niyet etme şekli
Selamun aleykum
Bir hacetimiz için ziyarete gideceğimiz türbe ziyaretlerinde , dua etmeden önce okunması yerinde olan ayet ve sureler hangileridir , turbeye varıldığı andan itibaren uygun ibadet sırası ( Namaz, niyet , ayet ve sureler , hacetin dillendirilmesi , okunacak ayet ve surelerin sevaplarının maneviyatı olan şahsa hediyesi ) yolu yordamı nasıl olmalıdır.
Özellikle merak ettiğim kısım ise, hacetimizi dillendirirken çareyi Allah c.c dan isteyeceksek , turbedeki manevi şahsı nasıl vesile kılmalıyız ? Direk o şahsiyetten yardım istemenin çok uygun olmayacağını varsayıyorum ama doğrusunun nasıl olacağını da hiç bilemiyorum .
Spesifik olarak Yuşa tepesi ve kırklar baba türbesi için soruyorum aslen bunları, farklı yerlerde farklı uygulamalar yapılıyor da olabilir zira.
Ayrıca bu tip evliyaların yattıkları yerlerin ley hatları üzerinde olduğu ( Yuşa tepesi için öyle bir bilgiye denk gelmiştim) duaların buralarda kabul olmasının bundan yani lokasyondan kaynaklandığı gibi bir fikir de var.
Bu konulara hakim kişilerin burada olacağına inanıyorum. Bizi aydınlatırlarsa , faydalanırız nasipse.
|