Alıntı:
observer Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleykum
Bir hacetimiz için ziyarete gideceğimiz türbe ziyaretlerinde , dua etmeden önce okunması yerinde olan ayet ve sureler hangileridir , turbeye varıldığı andan itibaren uygun ibadet sırası ( Namaz, niyet , ayet ve sureler , hacetin dillendirilmesi , okunacak ayet ve surelerin sevaplarının maneviyatı olan şahsa hediyesi ) yolu yordamı nasıl olmalıdır.
Özellikle merak ettiğim kısım ise, hacetimizi dillendirirken çareyi Allah c.c dan isteyeceksek , turbedeki manevi şahsı nasıl vesile kılmalıyız ? Direk o şahsiyetten yardım istemenin çok uygun olmayacağını varsayıyorum ama doğrusunun nasıl olacağını da hiç bilemiyorum .
Spesifik olarak Yuşa tepesi ve kırklar baba türbesi için soruyorum aslen bunları, farklı yerlerde farklı uygulamalar yapılıyor da olabilir zira.
Ayrıca bu tip evliyaların yattıkları yerlerin ley hatları üzerinde olduğu ( Yuşa tepesi için öyle bir bilgiye denk gelmiştim) duaların buralarda kabul olmasının bundan yani lokasyondan kaynaklandığı gibi bir fikir de var.
Bu konulara hakim kişilerin burada olacağına inanıyorum. Bizi aydınlatırlarsa , faydalanırız nasipse.
|
bu konuyu @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hoca izah eder bikeresinde izah etmişti ben öyle yapıyorum
benim fikrimi sorarsan
dünyadadaki herşey allahın dilemesiyle olur benim burda kılavyede tektek bastığım her harf bu yazıyı göndermem ve okuman hepsi allahtan gelir şuan yazdığım ilmi ben değil allah veriyor ben ise vesileyim
he ben belki doğru veriyorum belki yanlış oda allahın imtihanı
neden böyle bişi dedin diyecek olursan sen birisinden bir bardak su istediğinde istemiş olduğun yine allahtır vesile ise bardağı tutan kişidir
konuya dönersek ise hacetini buyurduğun zaat o bir bardak suyu getiren gibidir vesiledir vel hasıl kelam ölüsü dirisi yoktur yeterki ona ilahi vasıflar tanıma