Ben de bir süredir merak ediyorum bu ilmi. İnternetten bir kitap bulmuştum. 4 cilt halinde. Semsul maarif kitabın adı. Ama bu tarz kitapları okumak için önceden hazırlık yapılması isteniyor. Belli bir süre oruç tutmak. 5 vakit namaz kılmak. Yeme içme düzenine girmek. Hayvansal gıda tüketmemek gibi. Yani bunlar benim bildiklerim. Ruhani olarak da tam itikad sahibi olmanı istiyor kitap. Ruhuna, bedenine, nefsine tam olarak hakim olmanı istiyor. Yani o olgunluğa erişebilmek gerekli. Kitaptaki uygulamalar ne kadar doğru bilmiyorum. Zira her uygulama için tam taharet sahibi olmak gerekiyor. Eminim çoğu dindar kimse bile tam hararet nedir bilmez..
Bazı kişiler bu pdflerin orjinal olmadığını çoğu vefklerin hatalı, yanlış veya eksik olduğunu söylüyor. Kitabın kendisinde de zaten bazı sırların aşikar bazilarinin gizli olduğu yazıyor. Öyle şeyler uygulamalar var ki bunların bu denli herkesin ulaşabilmesi mantiksiz. Ama bir yandan da doğru olsa bile her insanin yapmasiyla olabilecek şeyler değiller..
Bu konuda bilgili hocalarımız bize yazarsalar bilinclenebiliriz.
|