Alıntı:
observer Nickli Üyeden Alıntı
Selamun aleykum
Bir hacetimiz için ziyarete gideceğimiz türbe ziyaretlerinde , dua etmeden önce okunması yerinde olan ayet ve sureler hangileridir , turbeye varıldığı andan itibaren uygun ibadet sırası ( Namaz, niyet , ayet ve sureler , hacetin dillendirilmesi , okunacak ayet ve surelerin sevaplarının maneviyatı olan şahsa hediyesi ) yolu yordamı nasıl olmalıdır.
Özellikle merak ettiğim kısım ise, hacetimizi dillendirirken çareyi Allah c.c dan isteyeceksek , turbedeki manevi şahsı nasıl vesile kılmalıyız ? Direk o şahsiyetten yardım istemenin çok uygun olmayacağını varsayıyorum ama doğrusunun nasıl olacağını da hiç bilemiyorum .
Spesifik olarak Yuşa tepesi ve kırklar baba türbesi için soruyorum aslen bunları, farklı yerlerde farklı uygulamalar yapılıyor da olabilir zira.
Ayrıca bu tip evliyaların yattıkları yerlerin ley hatları üzerinde olduğu ( Yuşa tepesi için öyle bir bilgiye denk gelmiştim) duaların buralarda kabul olmasının bundan yani lokasyondan kaynaklandığı gibi bir fikir de var.
Bu konulara hakim kişilerin burada olacağına inanıyorum. Bizi aydınlatırlarsa , faydalanırız nasipse.
|
Hacetin varsa niye kabirlere gitme gereği duyuyosun yalnızca niye Allahtan istemiyosun? Bi hacetiniz olduğunda kabirlere gidin diye bir hadis veya ayet mi var da biz bilmiyoruz
hangi sahabe bir haceti olduğunda kabirlere gitmiş? dine yenilik getirip Allaha ortak koşmayı bırakın