Alıntı:
westsilwer Nickli Üyeden Alıntı
KİTAP OKU DİYOR ADAM KURANI KERİME MEYDAN OKUYOR KADİN KİSMİ OKUMAZ DİYOR....Burda muslumanlıktan bahsediyor....
|
Biraz siyasi veya toplumsal bakarsak %80 lik kısım namaz ve oruç demesi bence normal. Herkes Kur’an ı olduğu gibi ilimiyle,bilimiyle,dine uygun yaşam şekli ile anlatırsa çoğu yere ters gelir. Çünkü çoğu tv deki hocalar a veya b partisine bağlı ve dedikleri o insanların yaptığına ters

bir partiyi sevmemezlik vs değil yaptığım genel bakıyorum.
Hz Ali (r.a) nin tvlerde bahsedildiğine çok tanık oldum,kimsenin hakkına girmeyelim.
Ben Alevilik mezhebinden değilim sana bir soru yöneltmek isterim kimse güzel bir cevap veremedi şu vakte kadar. Alevilik kendi içinde ayrılıyor ya bazı kesimler biz namaz kılmayız Hz. Ali r.a namazda şehit edildi gibi söylemleri var. Bazı kesimler de sırtlarına kılıç ile vurup Rabbin verdiği vücuda zarar veriyor. Sorum şudur ki; 4 hak mezhep denilince Alevilik de dahil ediliyor Rabbin emrettiğini yapmamak yasak kıldığını yapmak ne kadar doğru? Çoğunluğa Alevilik denilince namaz yok,alkol vsvs şeyler dusunuluyor bu algı nasıl yıkılacak veya Alevilik kendi içindeki ayrılığı nasıl düzeltecek?