Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.23, 18:59
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
☆ulucayto ulucayto isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Vefali

Forum Puanı: 2030
Etiketlendiği Mesaj: 237 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Vakıa suresi 79 da Ona Kur'an'a ancak temizler el sürer onu biz koruruz
Diyor burda Allah bu ayeti kerimeyi müslümana değil kâfirlere söylüyor Allah nezdinde Pis olan kâfirleri müslümanlar değil bu 1.
2.Deki Resulum sana hayizdan soruyorlar
O eza dir yani hastalık kadının hastalığı geçinceye kadar münasebette bulunmasınlar hadi senle ayet tartışalım Allah in dininde Ayette Allah CC kadın Haramdır haramligi gecince onlarla olabilirsiniz derdi dimi Allah dininde kadın elinde olmayan vede Allah vergisi olan bı imtihandan dolayı hastalık çekiyor ise ve Allah kitabında Bu onların hastalığıdır demisse bu onun şanindandir Adaletindendir . Onun verdiği bı hastalık ve O ayetinde kadınlara merhametli davranan Rabdir Yani bu ayetlere muhalefet eden hicbi hadisi kabul etmiyorum sizde Allah tan korkun Allah'tan korkun ve Allah'tan korkun erkek nefsi ile kibir ile Konuşmayın bana bu konularda Hayizli kadına haram demek kadına işkencedir ve bu hadisleri çarpıtarak bu günlere getirenleri Allah a havale ediyorum

Keza cunup kimsede Allah nezdinde haram değildir gunahkardir belki Cunup kimse ölünce kâfir olmuyor ve vakia79 dada cunuplu kimsede kast edilmemiş kafirmi pistir müslim cunup mu hayizli olan kadınım
Kur'an'ı değiştirmek isteyen Müslüman hayizli kadın mı cunup mu ayetler kırmızı cizgim ona muhalefet eden hadisleri kabul etmem Allah in kendine has kıldığı dinde Allah in sözü olmayan ona atılan iftiradır. Allah in adaletine atılan iftira Yerleri sarsan o iftiradan aşağı kalır değil bu yazdığınız alimler vs Benim kuranimin tek sahifesindeki kerameti akıl edemeyekkadar bilgisiz kim alım itakidina güven nedir Alımı Allah bilir fakat egerki Alimin diyip Allah a hadislerle muhalefet ettiğini göstermeye çalışan alimin halini kıyamet günü göreceğiz

Neyse

1. Ey örtünüp bürünen (Peygamber!)

2. Kalk da uyar.

3. Rabbini yücelt.

4. Nefsini arındır.(1)

İlk davet çağrısıdır Allah in Tevhid e çağrıdır ama ne hikmetse burda ve sürenin devamında ne cunup lerden bahsediliyor nede hayizlidan hayizliyi cunubu uyarma demiyor dimi

Cunub ve hayizli haram ise Ozan bu vakitlerde haramliklarindan dolayı Allah'ı unutsunlar haramliklarinbitincede dine dönerler
Allah in dini cunuplude hayizlida pekala kuran okur

Ey örtüsüne bürünen kalk birazı hariç olmak üzere geceyi , yarısını ibadetle gecir . Yahut bundan biraz eksilt yahut buna biraz daha ekle Kur'an'ı ağır ağır tane tane oku

SubhanAllah. Neredeyse dakika dakika Rahman peygambere gece ibadetini en güzel şekilde ona ağır gelmeyecek şekilde anlatıyordu ince bı ayrıntıyı unutmuş cunup insanı necis haram neredeyse kâfir yapıyorlar ve aynı şekilde Allah in hastalıktan dolayı hassas dediği ayetlerde erkekleri uyarıp kadınlarımıza Yaklaşmayın diyor Allah
Hayizli kadını haram necis ilan ediyorlar ben ayete bakarım Allah alimdir Kur'an'ı kolaylastirdik herşeyi ayet ayet aciklariz dediği ayet dahi varken

Bu Allah in sözlerine muhalefet ettiğiniz ithamlarda uzağım Allah a ve Onun dinine İftira atan herkez helak olsun

Rivayet hadis veya sahihligi belli olmayan veya dediğiniz türden Peygamber sonrası birbirine giren müslümanların yaydığı Kur'an'a muhalefet eden hadisler
Kuran değişmeyen kitap Allah in Ayetle müminlerin kalplerini inandirdigi Kur'an'ı kimse değiştiremez onu Allah koruyor diye emin olmasının nedeni Allah'ın bu ayetidir
Müminlerin kalblerine eminlik vermek için bu ayetler müminler aralarına a bak bu kitaba temiz olmayanlar dokunamaz sen cunupsun sen hayizsin pardon Da Hayızli kadın ve cunupluk haram değil dinimizde ya haram kavramı bilinmiyor yada müslümanlar bu kitaptan hicbisey anlamamış kardeş hadisin sahihligi Kur'an'a muhalefet ediyorsa düşüyor anladın bana ayet getir ya ayet getir isvercte o adiler Kur'an'ı yakıyor inkar ile biz muslumaniz diye haram sayilalim ve dini görevlerimizi aksatalim hayizken veya cunupken şeytan vesvese versin Allah seni haram sayıp Kur'an'a elletmiyor desin kişiyi küfre sürükleyin ben sizin yaptıklarınızdan veriyim yüreği yeten ayet ile delil getirsin hadi bakalım bekliyorum
1.ayeti alıp kendine göre yorumluyorsun ve oldukça uzak olduğu halde

2.oysaki ben zamanında sorulmuş olan bu soruyu allahın resulunun verdiği cevabı yazdım ehli sünnet hanefi olarak yapmam gerekende budur...

ve gayet sağlam sahih olarak bilinen hadis alimleri tarafından alıntıladım...

ben burda kadın erkek üstünlüğü fln şeyleri tartışmadım ne denildiyse onu kaynağıyla yazdım lafı çarpıtmadım oynatmadım yorumlamadım kafama göre....

senin sahih hadisi alıp ayete tersdir bu zayıftır mı dedin akıl yürüterek?

3.
Ayet:"Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler."

ben allahtan korkuyorum ki kafama göre yorumlarlar yapıp şeriatin hükmüyle insanlara bedua etmiyor ehli sünneten şaşmıyor yumuşak sozlerle nasihatlarla gördüğüm yanlışları düzletmeye çalışıyorum dine bidat sokmakdır yaptığın ŞAHSİ fikrim
sen nefsini biraz dinginleştir ve teffekür et şunu bir sorgula aklınla
.
sahih hadisde bu :
1-“Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir şey okuyamaz.”
ibni Mâce, Tahâret: 105.

ayetde bu diyor
"Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler.

zaten konuyu kilitleycek lafı demişsin

"yüreği yeten ayet ile delil getirsin hadi bakalım bekliyorum"

o kadar çok akıl ile hareket etmeye meraklıysan ayet ile sadece hareket ederim diyenlerdensen
şu namaz nasıl kılınıyormuş ayetlerlerden sadece yazsana
hangi ayetler okunur okunmaz
namaz vakitleri
oruç ne zaman tutulur neler bozar vs vs zaten uzar gider bu düşünce ile kendi ayağına sıktığın sorulardan biris oldu

selametle ben sahih hadis ve ayetle amel edenlerdenim sende sadece ayetle amel et bakalım kim öbür tarafda bunu hesabını nasıl vericek göreceğiz elbette

Alıntı:
westsilwer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitap üstüne basa basa bişeyden bahsediyor ise o daha önemlidir....40 küsür yerden namazdan 200 küsür yerden ilimden bahsetmesini neden kabullemiyorsunuz....OKUYANDAN NEDEN KORKUYORSUNUZ
ben cuma ları camiye giden birisiyim senin iddan nedir tam olarak sadece 40 sayfa yı döndürüp duruyorlar geri kalan ayetleri hutbede neden imam anlatmıyor yada anlatırmıyorlarmı diyorsun?

- Kul ne der Mevla ne der acep

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148