@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Öncelikle herkese teşekkür ederim.
Benim bu konuyu acmamdaki amaç j
Herkes farklı görüşlerde havascılar farklı
Rukyeciler farklı...
Öncelikle imas hocam cevabınız için teşekkür ederim lakin hadisleri anlamaya bizim ilmimiz yetmiyor bilgimiz yetmiyor.
Bir hadisde ne yazdığını bilmediginiz çeşitli çizgi ve şekillerden oluşan her şeyden uzak durmamız söylenirken farklı bir hadisde farklı bir mana..
Hadisleri benim anlama ve ne anlama geldigini bilmem zorlasıyor...
Bu sebeple sizlerede danışmak istedim.
Ben imam Gazali gibi alimlere asla laf söylemiyorum ne haddime lütfen yanlış anlamayın...
Bana alimlerin adını sormayın daha öncede isim veremeyecegimi bildirdim
Lakin ehli sünnet hocaların da fetvaları var hadislerle tasdikli destekli...
Çok fazla farklı görüşler var haliyle kafalar karışık
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rukyecilere bağlamıs rukye haram degil diyorsun ben rukyeyi değil tılsım ve vefki kast ediyorum...
Yinede cevabın için teşekkürler...
Ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim
Vefklerde Allah'ın isimlerinin olduğunu kim söylüyor havascılar rukyeciler ise bunlar şifa değil cinlenmedir islamdan tamamen uzak allah kelamı yoktur yalnızca ayetler yazılıp üstünüzde taşına bilir der kime dogru neye doğru kime göre doğru bu bilgiler sorsan iki taraf da hadislere dayalı konuşuyor haklılarda herkes kendince... şeriata emirlere göre hareket eden kim iki taraf da,kim ayete ve hadise dayalı konuşuyor burada biraz şüphe var rukyecilerin delilleri çok sağlam lakin havascılar hadisde yoktur ayettede delil yoktur bilmem ne şunu söylüyor yok bilmemne zat diyolar onlar hadis ve ayete dayalı degil usta havascılar vede havas üzerinde alimlesen kisilerin sözlerine dayalı konuşuyor kimseyi kötülemek istemiyorum kötülemiyorumda lakin durum budur inanç için güçlü bir delil lazım...
Allah hepinizi vede beni hıfz eylesin...