Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
İmam şafiye göre kaza namazı olan nafile kılmamalı
Hanifiye göre ise kılınan nafile namazı ise. kazalara eklenir
Bazı görüşe göre ise kaza namazı yoktur . kasten bile istiye kılınmayan namazın kazası yoktur fakat. Uykuda kaldın kılamadın kazasını edip ertesi gunu ve sonraki günler naöazına özen göstereceksin bile isteye sabah namazı terketmek kaza gerektirmez çünkü kişi uykusuna daha çok değer veriyor namazı terkediyor
Son yazdığım görüş benim görüşüm bile istiye namazı terkedenlerin kaza kılmasına gerek yok ha aksini idda eden hadis delil getirsin çünkü bile istiye kılınöayan namazın telafisi yok fakat uykuda kalırsın veya başka bişet o gün kaza edersin
Nafile önemsizmi farz dışı kılınan bütün namazlar nafiledir
Ve nafilelerin hepside sünnettir nafileler farz namazının ecirlerini çoğaltır Bilen lütfen bişeyi aşşaglayarak başka bişeyi yüceltmesin !
Nafile namazlar sünnet namazıdır sünnetten yüz çevirmek nebilim Allah akıl ihsan etsin
|
isteyen namaz kılsın isteyen kılmasın isteyen farz kılsın isteyen nafile beni alakadar etmez ben bildiğimi söyledim İmas hoca zaten gerekli hadisleri paylaştı birileri bana laf sokmadikca ben kimseye sokmam ne demek seni birileri yönlendiriyor benim çok şükür bir aklım var birilerinin yönlendirmesi ile ben hareket etmem farz mı önce nafilemi önce gelir daha bunu bilmeyene söyleyecek sözüm yok yorumlarda bana karşı haddini aşmayana bende asmiyorum isteyen nafile kılsın isteyen farz ben kendimden sorumluyum
Benim mesajlarıma cevap verme benim konularıma yorum yapma diyenler lütfen aynısını sizlerde uygulayın