Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
yani niyetimiz güzel olsada yeterliolcağından şüphe ediyorum
sadece bir ilmihal alın okuyun derim
kuran kılavuzda rabbim dilese peygamberleri de araacı etme gereğ duymazdı lakin etmişse demek o ki boşa yaratılmadı demek o ki istifade etmemiz gerek
diyicen belki ne alaka
e kuranda açıklanmayan mevzular var oysaki farrz olduğu da geçtiği halde misal sen mezheplere bakmıyoran namazı nasıl kılıyorsun namazın kılınışı yazmıyorki ?
abdestin alırken ayete geçen uzuvların tam neresi olduğunu yada namaz vakitleri yada benzeri çoğu soru sorabilir
orucu tutuyorsunda bunu vakti ni zamanını nasıl refarans alıyorsunuz
mezhepler
yani alllah.c.c>melekler (cebrail)>peygamberler>hz. muhammed.> 4 büyük imam> sahabeler> diye diye dallara ayrılıyor bu dallara tutunmadan işimiz bence kolay değil
mezhepiniz neyse önem verin kuranıda kılavuz ediniyorsanız tefsirlerinide okumaya çalışın kutubu sitte veya siyer okumakda iyidir
şimdi şoylede ayzıyı toparlıyayım bana yanlış geliyormu bilmiyorum dediniz
bu soruyu tek siz sormadığınız için tarihte bunu için ömrünü dizlerini malını mülkünü feda etmiş olan alimleri bize ulaştırdığı bilgileri istifade etmeyi istememekde hoş gelmiyor bana
hepsine uymak zorunda değilsiniz ama bir veya birkaçına göz gezdirip gerektiği durumlarda istifade etmek üstünüzden sorumluluğu atmanızı vesile olur ve bence daha hayırlı olabilir
kalpin mutmain olmasını allah nasip ederse birinin yada bir varlığı nesneyi aracı edebilir yada ol der olu verir güzel meal okuyup tefsir bakıyorsanız
copy paste yapmak ço kvakit alıyor bilgi kirliliğide oldukça çok araştırma kültürü yoksa buda çok vakite sebep oluyor basit konularda bile bu yüzden kendinizi geliştirmeniizi ve eğerki sonuç alamadığınız sorular olursa burda konu açmanızı desteklerim
|
Mezhep imamları Bana uyun dememiş keza bildiğim kadarıyla mezhep imamlarından sonra Mezhepler ortaya çıkmış keza imam şafi benim sözlerimi değil delilleri kayda alın demiş .
Tabiki Mezheplere uyulır imamların görüşüne bakılır hangisi size yakın ise o imama uyarsınoz veya Direk hadislere bakıp yolda alınabilir . tefsire bakmak elbet faydalıdır keza hadis tefsirleride vardır yanı ilme girip tam herşeyi öğrenmek isteyen hadislere bakar hüküm ve Diğer konularda illaki alim görüşüne başvurulur . Hassas konular sosyal yaşamda illaki çoktur . Kişi sadece meal hadis tefsir okuyarak bu hükümlere ulaşamayabilir . mezhebe uymamak alimleri inkar etmek demek değildir . farklı görüşte olmaları da fıtrat gereğidir . Fitne diye aldandormam aslında biraz ağır olmuş düşününce En doğrusunu Allah bilir Bunda bi hikmet olabilir belkide bir fitne Allah bilir en kötüsüyle itam etmek olmadı . vesveseye düşen benim sonuçta . yinede Allah bilir . ne olur ne olmaz tevbe etmekte fayda vardır
Allahın kitabından emirleri alırsın hadislerlede o emirlere nasıl uyman gerektiğini öğrenirsin . Allah a itaat resulünede uymak gerek mezhep imamlarıda hadislerden fikir görüş ayrılığına düşmüşler. Bunla ilgili ayette ayrılıga düştüğü konuyu kıyamet günü Allah haber verecektir . yanlış hatırlamıyor isem böyleydi .
Emek varsa huşu var Dini öğrenme hevesi güzeldir . inşallah dosdoğru yolda ayagımız kaymadan yürürüz Allah bizi şaşırtmasın inşallah