Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
Eğer o mezheb imamından daha müctehid isen mezhepsizliğe girmez. İmam Azam 4000 alimden hadis öğrenmiştir. Ve zahiri alanda çok yüksek bir bilgi eğitimi mevcut. Eğer ondan daha bilgiliyim yeni bir ictihad atacam dersen sorun yok. Kaldı ki mezhep imamlarından daha müctehid kişiler dahi edepsizlik olmasın diye mezhep oluşturmamıştır mezhep imamlarının yolundan ayrılmamıştır. İmamlar kendinde bir eksiklik gördüğü vakit başka bir müctehidden bu eksikliği tamamlamıştır. O imamlar bu eksikliği başka bir imamdan tamamlarken bizim kendi eksikliğimizi kendi nefsimizle tamamlamaya çalışmamız ne kadar doğrudur? Olaya şuradan bakmak gerek bunu yapma hissim ruhtan mı, nefsimden mi geliyor? Yani Profesor kimselerin birden fazla şekilde öğrettiği bir öğretiyi bir öğrenci yok ben böyle öğrenmeye çalışacam demesi ne kadar doğru olur. Öğrencinin profesorler kadar ilmi yok ise bunu yapma ihtiyacı tamamen nefsindendir. Fikirlerin güzel fakat çok fazla mayına basıyorsun gibi geliyor. Amacım bir tartışma oluşturmak değil hiç de sevmem sadece bilgi alışverişi olarak dusunelim.
|
Müctehid değilim ki olamamda göründüğü üzere bu tür konularda insanların kafasını karılştoran çok kimse var . Ben ilmi zurriyemi koruma amaçlı öğreniyorum yani kendimi geçtim ki anne babanın vazifesi Allah a kul yetiştirmektir . gayem buydu her kafadan farklı ses Tabi haliyle. Tatmin edici cevaplarda var acaba kim doğru kim yanlış Vesvese çok bilgi doğru ise bilinir ki hangi öezhebe tabi olduğum meal hadis tefsirlerine bakmama engel olmayacagı gibi bilgi üzerine bilgi eklenir . Hidayet rızkıda tıpkı Yediğimiz yemeklerle eşittir . acıkırsak kalkıp yemek yeriz hidayet rızkıda beslenme ihtiyacı ile aynıdır keza nefes rızkı ilede ...
Sadece dua ile iş bitmez tabiki Allah duayı kabul eder fakat mücadele etmek gerekir müctehid olmak değil muhsin kullardan olmak gayem ahir zaman kendini ve zurriyetini muhafaza etmek zordur ama imkansız değildir . Tabiki. Yanlışı görmek doğrunun kıymetini çoğaltır . bin küsür yıl önceki inannan ile şu zamanda inanan bir olmaz bunuda tefekkür ettim .
Bende tartışmayı sevmem ki sosyal yaşamda haklıda olsam haksızda olsam yine tartışmam fakat sosyal medyada düşünceler özgür ...
Keza imamların Sahabilere ulaşması daha kolay. Birinci agızdan bilgi toplamak sahihliği ortaya koyar Allah alim. İmtihanlarla Allah nefsi terbiye ediyor ondan yana sıkı tım pek yok fakat Allah a inanan herkes alimdir heleki ümmeti muhammed.