Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Müctehid değilim ki olamamda göründüğü üzere bu tür konularda insanların kafasını karılştoran çok kimse var . Ben ilmi zurriyemi koruma amaçlı öğreniyorum yani kendimi geçtim ki anne babanın vazifesi Allah a kul yetiştirmektir . gayem buydu her kafadan farklı ses Tabi haliyle. Tatmin edici cevaplarda var acaba kim doğru kim yanlış Vesvese çok bilgi doğru ise bilinir ki hangi öezhebe tabi olduğum meal hadis tefsirlerine bakmama engel olmayacagı gibi bilgi üzerine bilgi eklenir . Hidayet rızkıda tıpkı Yediğimiz yemeklerle eşittir . acıkırsak kalkıp yemek yeriz hidayet rızkıda beslenme ihtiyacı ile aynıdır keza nefes rızkı ilede ...
Sadece dua ile iş bitmez tabiki Allah duayı kabul eder fakat mücadele etmek gerekir müctehid olmak değil muhsin kullardan olmak gayem ahir zaman kendini ve zurriyetini muhafaza etmek zordur ama imkansız değildir . Tabiki. Yanlışı görmek doğrunun kıymetini çoğaltır . bin küsür yıl önceki inannan ile şu zamanda inanan bir olmaz bunuda tefekkür ettim .
Bende tartışmayı sevmem ki sosyal yaşamda haklıda olsam haksızda olsam yine tartışmam fakat sosyal medyada düşünceler özgür ...
Keza imamların Sahabilere ulaşması daha kolay. Birinci agızdan bilgi toplamak sahihliği ortaya koyar Allah alim. İmtihanlarla Allah nefsi terbiye ediyor ondan yana sıkı tım pek yok fakat Allah a inanan herkes alimdir heleki ümmeti muhammed.
|
Bilmenin 3 çesiti var. İlmel Yakin, Aynel Yakin, Hakkel Yakin. Allah'ı bilgi ile bilmen seni İlmel yakin mertebesine götürür. Göz ile görüp bilmen seni Aynel yakin mertebesine götürür. Fakat sır ile bilmen seni hakkel yakin mertebesine götürür. Sır ile bilmek tüm sırra vakıf olmaktır bu da bekabillah makamıdır. Bu sebeple Allah'a inanan herkese mümin diyemediğimiz gibi bilen herkese de âlim diyemeyiz. Çünkü bilmenin dereceleri mevcut bu derecelerin ilk başında olan kişilere alim demek pek hoş olmaz. En azından aynel yakin bilme derecesine ulaşmak gerekir. Bunun içinde sadece zahiren değil batınen de Allah'ı bilme derecesine vakıf olmak gerekir. Sence müslümanların hepsi Allah'ı bilseydi bu kadar günahı kim işlerdi? Bu yüzden ilmel yakin derecesi en düşük derecedir. Allah'ı gerçekten bilen kişiler hakkel yakin insanlardır bunlarda veliullah kısmıdır. Bir şeyin sırrına vakıf olmadan ben oldum diyemez insan. Kendi nefsime konuşayım Allah'ı bilmekte noksanlığım olduğu için kendime ne alim derdim ne de alim dedirtirdim. Kemalde noksanlık, imanda noksanlıktır. Kendime ne cüretle biliyorum diyeyim ki...
Erenler bu meydan er meydanıdır.
|