Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
İbadet veya helal haram konularında neden görüş ayrılığına düşerler ?
Sigara nın helal olduğunuda mekruh olduğunuda söyleyen alimler delil olmaksızın neden görüş ayrılığına düşerler ? Sigaranın günümüzce israfıda zararıda ortadadır .
Keza Sünnet olan namazın rekatları
Abdest bozulma hususları fitre miktarı
Ve bi çok konuda görüş ayrılığı vardır .
2 mezhebe uymak dinsizlik olarak adlandırılıyor
Fakat bir şafi hanifi mezhebi üzerinden bi ameli gerçekleştiriyor buda dinsizlik olmuyormu ?
İlmi yeten bu hususları açıklasın ?
Kendi zannımdan vazgeçeyim .
Keza mezhepsizlik dinsizliktir diyenlerin delili nedir ?
Çünkü delilsizce söylenen kafirlik itamı ağır vebaldir !
|
Görüş ayriligina düşme sebepleri bence Kur'an'ı yorum farkından kaynaklanıyor. Örneğin sadilerde karşı cinse temasta abdestin bozulması gibi. Ayeti tam hatırlamıyorum bayağı oldu okudugda tefsirine de baktığımda iki farklı anlam cikabiliyordu. Safiiler bozulur diye yorumlayıp o şekilde karar kilmislar.
Sigara konusunda kim helal demiş hiç duymadım. Alkolün haram olduğu net biliniyorsa bence sigaranın da haram olması gerekir. Her şeyden önce bu bedenine zararlı. Bu beden de bize Allah'ın emaneti değil mi? Yeri geldiğinde eller ve ayaklar konuşup şahitlik yapmayacaklar mi bize? Emaneti kollamak gerekir. Hak huzurunda bunun vebalini vermek güç olur. ( Şimdi bu hangi mezhebe giriyor bilmiyorum. Dün soylemek istediğimde bir bakıma buydu)
Rekat sayısı, fitre miktarı değişiklik hakkında da açıkçası fikrim yok. Ama iki mezhebe uymak dinsizlik olmamalı. Her mezhep Allah'a ulaşmak için birer Salih yol değil mi? Allah zorlastirmayin kolaylaştırır demez mi? İnsan kendine uyan şekilde kolay bir şekilde yollar arası geçişler de yapabilmek kolayına göre. Tabiki yollar ehil ve Allah'a çıkmalı..