Şeyhulislam Takıyyuddin Ali b. Abdulkafi es-Sübki, Hafız Zeynuddin Iraki ve Nureddin Heysemi, Allame Muhakkik, hafız, müftü ve yazar Ebu Zur’a Ahmed b. Hafız Iraki eş-Şafii, İmam Radıyuddin Ebu Bekir Muhammed b. Salih ve Kadı Şihabuddin Ahmed b. Ebu Bekir Ali Naşiri -ki bu ikisi de Şafii mezhebindendirler- Yemen’de sayılır alimlerdendirler. İbni Arabi ve ona uyanları dalaletle ve cahillikle nitelemekte, İslam yolundan çıkmış olduklarını belirtmektedir.
İbni Arabi ‘nin akidesinin hakikatına inanan kimse icma ile kafirdir. Bu hususta susmayı tercih edenlere gelince bu kişiler mazur değiller. Ibni Arabi konusunda mazeretli ka¬bul edilemezler. Aksine bu konuda susmaları küfürlerine se¬bep oluşturur.
Bunlar benim sözüm değil reddiye veren alimlerdir ilaveten teyemiyye açıkça hakkında fetva vermiştir fakat çogu alim tekfir değil zındık olduğunu rivayet ediliyor yani iş bende değil ben delillerle sunuyorum
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|