Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Hocam hep burada bu soruluyor. Evet tesettür hariç Allahın tüm emirlerini yerine getiriyorum. Namaz, oruç var alkol vs yok daha ne yapayım ki? Kusursuz insan olsam peygamber olarak gönderilirdim ama değilim normal insanım kul hakkından kaçınırım, elimden geldiğinde her şeye yardımcı olmaya çalışırım, kalp kırmaktan çekinirim. Neden hiç dua etmeyen her günahı işleyenlerin her istediği yerine geliyor o halde? Ben dünyadan tamamen vazgeçip kendim için hiç dua etmeyeceksem o zaman duanın ne önemi ve işlevi var @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1.si günah işleyenlerin istediği hemen verilir neden ? Allah cc o kulların sesini duymamak için herşeyi verir ayagına taş dahi degmez .
Bizim gibilerse kalp dahi kırmaktan korkar fakat hep paramparçadır yalvarır yakarır ama duam kabul olmadı . neden diye aglayıp kendini kahreder Allah sevdiği kulun hep aynı samimiyette dua etmesi için müsibeti bol verir belalar hep ard arda bazan sinirden güler bu ladarda olmaz der sonra dua ederke n aklına. Rabbin sevdiği kulların sesini hep ister duasını hep ister gelir ...
Valla insan Allahın onu sevdiğini kalbinde hissedince geçiyor ...
2. Allah sana verdi herşeyi sakin kafayla tasasız kafayla ettiğin ibadeti tefekkür et bağrı yanık dualar dilinden dökünür mü ? Tek çarenin Allah olduğunu bilip dua edebilinirmi aynı samimiyetle yalvara bilirmisin ? Bin tane milyontane hoca gez piyongadan tiliryon sahibi ol dünya senin olsun Allah o samimiyetle o duayı ettirir nasıl mı öyle bi hastalık verirsin herşeyim gitsin bana sağlığımı ver diye yalvarırsın eşini çok seviyorsun ve hep sorun yaşıyorsun bi türlü o istediğin gbi sevmiyor ilgilenmiyor değilmi ? Allah kıskançtır Kulun başkasına duuyduğu sevgiyi o yürekte barındırmaz onu sökene kadar imtihan eder seni soğutur . o aşk sevgi gerekli yere gider . Dünyalık herşey gider mal evlat. Sevdiklerin herkes amelin bakidir ahiretinde .
Allah bu dünyada vermediği nimetleri Cennet için vaad ediyor sabret ve Rabinin vadine güven nimeti bol üzülmeyeceğin boş söz işitmeyecrğin bi cennet vaadediyor.  kuran çok açıklayıcıdır diyorki bu dünyada nimeti bol verdiğim kullara bakıp üzülme ahirette ona verdiğim nimetlerle onu sorgulayacagım sabret diyor ve ben sabredenlerle beraberim üzülmeyin diyor ben üzülenlerle beraberim bizimle beraber olan bu rabbe Ancak tapılır ve içtenlikle ibadet edilir. . malikülmülktür egemenliğin hükmün sahibidir . ezeli ve ebedidir . bizrin muhabbetini ister bizde herdaim içtenlikle onun muhabbetine tabi olalaım imtihan müsibet bizim için Rahmana yaklaşmak için nimet Vallahu afuven vedud hem affeder hem sever
|
Hocam böyle çok güzel yaziyorsunuz ama dert gidince normale döndüğünde kişi o zaman Allah'ı unutup yada aynı huşu içinde olmadan yine duasını edecek. Allah bizi bu dünyaya O'na kulluk için gönderdi. Bir ömür ceza için değil ki.. ben bazı hacetlerime neredeyse ömrümün yarısını verdim. Daha yeni yeni sonuç alıyorum desem yeridir. Daha tam sonucu elde edemeden yeni dert güncellemesi geldi mesela. Asla şikayetçi değilim. Sitem isyan etmiyorum. Dediğim gibi ben sadece sifami arıyorum. Dertten bir ders çıkarması gerekiliyorsa o ders bana verilsin geçeyim istiyorum. Bunun için bana alim mi lazım, bulsun beni sifama vesile olsun. Dua mi lazım girsjn rüyama bir ömür virdim olsun. Ben araya araya bu siteyi buldum ama her kafadan apayrı sesler. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Havas gibi, din gibi bir konuda bu denli ayrılıkların ve farklılıkların olması çok tuhaf ve yanlış. Din dogmatiktir. Sorgulanmaz Allah nasıl 1 ise diğer kuralların da ne olduğu bellidir. Ama hangi esmaya hangi duaya elimi atsam genelde musallata varıyor endişe içinde kalıyorum. Acaba ne okusam diye 50 kere düşünürken ve korkarak yeri geliyor okuyorum. Bence bu konuda bir şey yapılmalı. Bu kadarr bilgi ve ilim farklılığı kesinlikle olmamalı. Ben bu kadar çektikten sonra Allah bana tirilyonda verse yaşadığımı unutmam. Aynı kederle secdeye varmam ama aynı şükür ile secdeye varirim. Yaşadım alnım akıyla geçti çok şükür şifayı veren Rabbime, çok şükür vesile olana der geçerim. O yüzden yazdıklarımız evet çok çok doğru ama uygulanabilirlikte pek çalışmıyor.