Alıntı:
Rayiha Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar, başlıktan da anlaşılacağı gibi şiddetli romatizma ağrısı için bir dua, bir ayet, bir esma, belki bir şiir.
Bu hastalık için özel bir şey var mı?
Tıpta da tedavisi olmayan bir hastalık mucizevi bir şey beklediğim yok, ben sadece günlük ağrıların dinmesini istiyorum.
|
8 aktif romatoid artrit hastasına 3 ay boyunca yemeklerden önce günde iki defa 5 ml özel nar kabuğu özütü verilmiş (bu miktar 200 mililitre nar suyuna eşdeğer). Uygulamadan önce ve 3 ay sonunda hastalarda eklemlerin durumu (DAS28) ve serum oksidatif (lipit peroksidasyonu, total tiyol grubu, paraoksonaz-1 aktivitesi) parametrelerindeki değişim değerlendirilmiş. Sonuç olarak eklem sertliğinin belirgin bir şekilde (yüzde 62) azaldığı, serum oksidatif kapasitesinde belirgin bir düzelme sağlandığı tespit edilmiş. Burada bir hususu belirtmekte yarar görüyorum. Nar kabuğu özütü, dikkat edilirse çok düşük miktarda (iki defa 5 mililitre, yani bir tatlı kaşığı) uygulanmış, fazla miktarda alınırsa bayağı sert, tansiyonu düşürüp sersemletir, yani önermem. Dolayısıyla eşdeğeri miktar iki su bardağı nar suyu içilmesi daha akılcı olacaktır.