Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
fenafişseyhi bilmem, ben direk hz. resule rabita yaparim, yani rabitada ben günahkari gecerim direk en temize günahsiz ve hatasiza baglanirim, seyhim var ama ben rabitayi seyhe yapmam, bana rabitada en ust makam gerekli, rabita yaparken yavas yavaş fatihayi okursan tadina varamazsin, ondan sonra sadece fenafirresul den vazgecemezsin.
|
Hocam bence Peygamberimize rabıta durumu kişinin mana alemiyle iştigaliyle makamıyla maneviyatın yüksekliğiyle pişmekle hatta yanmakla alakalı. Sahabe efendilerimizin hali gibi, Allah o halden bir zerre de olsa nasip etsin. Benim gibi avamların Şeyh efendiyi vesile ederek başlaması daha uygun olur ve adap olarak da bu böyledir. @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocamın dediği gibi ondan sonra Şeyh efendi de mürid istikamet üzerinde ise Şeyh efendinin verdiği reçetelere uyuyorsa nasipte de varsa tabi Peygamberimizin nazarına sokar.
Ayrıca okuduğum kaynaklarda tayyi mekanın akşam ile yatsı arasında olduğu, Şeyh efendinin de bu vakitlerde ruhunun tasarrufuna bağlı olarak dolaştığı ve o vakitte rabıta yapan müridine nazar ettiği zikrediliyor. Yani buradan çıkarım yaparsak da mürşit, Allah izin verirse müridinden haberdar olur ve teşbihte hata olmasın müridine trafo misali gerekli voltajı verir..